23948sdkhjf

HusCompagniet er solgt til kapitalfond

Landets største typehusfirma bliver en del af kapitalfonden EQT
Landets største typehusfirma, HusCompagniet, er solgt til selskabet EQT VI, som er en del af kapitalfonden EQT.

Den hidtidige ejer, FSN Capital, har ejet Huscompagniet i fire år, og i den tid har typehusfirmaet øget sin markedsandel betragtelig på det danske marked, og har nu også etableret sig i Sverige og Tyskland, hvor selskabet har store vækstambitioner.

”HusCompagniet har været et perfekt match for os, og vi er stolte af, hvad selskabet har opnået i vores fire-årige ejerperiode. Sammen har vi været i stand til at skabe høj vækst i et faldende dansk marked og implementeret vores ambitiøse vækststrategi for Sverige og Tyskland”, siger partner i FSN Capital Thomas Broe-Andersen i en pressemeddelelse.

Rygter gennem længere tid

Der har gennem et stykke tid floreret rygter om et muligt salg til en kapitalfond, og partner i EQT Partners, Morten Hummelmose, lægger da heller ikke skjul på, at EQT Partners har haft øje på HusCompagniet gennem en længere periode.

”EQT har fulgt HusCompagniet i en årrække, og vi er dybt imponerede over kvaliteten samt dedikationen hos både medarbejderne og ledelsen. Vi er ligeledes imponerede over den stærke markedsposition på det danske marked samt de hastigt voksende markedspositioner i Tyskland og Sverige. Vi tror på, at HusCompagniet har en fremragende platform til at forfølge yderligere vækst”, siger Morten Hummelmose.

Store ambitioner

HusCompagniet har i indeværende år solgt godt 625 huse alene i Danmark, og adm. direktør Steffen Baungaard har over for Building Supply ikke lagt skjul på, at firmaet har store ambitioner på det tyske marked, hvor selskabet forventer at sælge 100 huse i år.

Han har da også været glad for det hidtidige ejerskab.

”FSN Capital har været en stærk partner for os i de seneste fire år i overgangen til at blive den hurtigst voksende og bedst indtjenende aktør i vores branche i Nordeuropa. Vi har formået at skabe et prisvindende koncept og samtidig have høje ambitioner hele vejen gennem organisationen. Jeg ser derfor meget frem til at fortsætte den internationale ekspansion og HusCompagniets succes”, siger Steffen Baungaard.

Hverken FSN Capital eller EQT Partners ønsker at offentliggøre prisen på Huscompagniet, ligesom aftalen er betinget af godkendelse fra konkurrencemyndighederne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125