23948sdkhjf

Hurtig reaktion forbedrer chancen for at afværge konkurs

Det er vigtigt, at man reagerer allerede ved de gule advarselslamper frem for først ved de røde, hvis man vil forbedre chancerne for at afværge en konkurs, understreger analyse
Der er en entydig sammenhæng mellem virksomheders evne til at se problemer i øjnene og chancerne for at overleve en krise.

Det fastslår en analyse fra netværket Early Warning baseret på en gennemført rundspørge blandt 1.023 virksomheder i forskellige brancher, som alle har været i eksistenstruende problemer, og som har været igennem et rådgivningsforløb hos netværket.

Rundspørgen viser, at blandt de virksomheder, som er overlevet en krise, vurderer 81 procent, at de har reageret i tide. Blandt dem, som er gået konkurs, er det kun 12 procent, som bagefter selv mener, at de så problemerne i tide.

At en hurtig reaktion forbedrer overlevelseschancerne er måske ikke i sig overraskende, erkender Svend Røge, national leder for Early Warning, men han fremhæver det alligevel som ”påfaldende”, at der er så mange, som erkender, at de ikke har reageret i tide og kalder det overraskende, at sammenhængen alligevel er så tydelig.

Han understreger derfor, at Early Warning fortsat opfordrer virksomhederne til at række hånden ud hurtigst muligt.

”Mange henvender sig først, når de har fået en henvendelse fra fogedretten, eller når banken lukker i. Det er et skidt tidspunkt. De skulle meget hellere komme til os allerede, når de gule advarselslamper blinker. Lyser de allerede rødt, så får vi langt sværere ved at hjælpe”, siger han og påpeger, at de gule og røde advarselslamper er oplistet på netværkets hjemmeside.

Advarselslamperne
De røde:
Kassekreditten vokser
Banken forlanger øget sikkerhed
Problemer med afregning over for Skat
Faldende omsætning
Faldende indtjening

De gule:
Manglende budgetter og opfølgning
Uklar ledelse eller rundkredsledelse
Manglende/uprofessionel rådgivning
Sygdom
Stress
Uklar strategi
Manglende overblik
Egenrådighed og tunnelsyn

Kilde: www.startvaekst.dk/earlywarning.dk


Early Warning
Early Warning er et offentligt finansieret netværk af konsulenter og frivillige erhvervsledere, som yder gratis, fortrolig og uvildig rådgivning til ejer-ledede erhvervsvirksomheder i krise.
Siden starten i 2007 har Early Warning hjulpet flere end 4.000 virksomheder – svarende til omkring 600 om året. Early Warning lykkes med at hjælpe over halvdelen af virksomhederne gennem en krise, lyder det i en pressemeddelelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25