23948sdkhjf

Byggenyt

REGION NORDJYLLAND

HADSUND: Nørresundby Boligselskab har ansøgt om godkendelse til opførelse af et etagebyggeri med 22 familieboliger på Slagterigrunden i Hadsund. Økonomiudvalget i Mariagerfjord Kommune skal tage stilling til godkendelse af grundkapitalindskud på 3.832.000 kroner, idet kommunen samtidig påtager sig en kommunal garanti for den del af lånet, som ligger ud over 60 procent af ejendommens værdi.

Der planlægges opførelse af 22 almene familieboliger med et samlet areal på 2.000 kvm. Der er planlagt 12 styk 3-rums boliger på cirka 85,8 kvm og 10 styk 4-rums boliger på 97 kvm. Boligerne ligger størrelsesmæssigt inden for de formelle grænser, såvel individuelt som gennemsnitligt - den enkelte bolig er maks. 115 kvm og gennemsnitlig maks. 110 kvm.

MARIAGER: Plejecenter Fjordvang i Mariager står foran en ombygning.

Fjordvang har i dag 24 boliger og planen er at lægge tre boliger sammen til to, herefter vil der være 16 boliger. Der er således behov for at bygge otte nye boliger.

Der vil blive lavet to leve-bo-miljøer omkring 12 boliger. Boligerne vil efter ombygning have et brutto boligareal på mellem 75,7 kvm og 78,8 kvm pr. bolig. Byggeperioden planlægges til at vare 18 måneder og opdeles i to etaper.

Den samlede økonomi i ombygningen beløber sig til 46,4 mio. kroner.

REBILD: Med købet af en grund ved Haverslev, kan Rebild Kommune nu endelig få indfriet et 20 år gammelt ønske om en større og tidssvarende materielgård, skriver kommunen på sin hjemmeside.

Rebilds borgmester, Leon Sebbelin (R), er glad for, at forholdene for driftsenheden nu bliver bedre, og fortæller, at de bedre pladsforhold betyder, at kommunen nu kan gå i gang med at bygge haller, så maskinerne efterhånden kan komme under tag.

På den nye materielgård, bliver der også plads til, at driftsenhedens lager af materialer kan samles et sted, og forholdene for de ansatte bliver bedre, da der kan etableres både baderum og kantine på den nye materielgård.

REGION HOVEDSTADEN

HILLERØD: Byrådet i Hillerød Kommune har vedtaget lokalplan 407 for en etagebebyggelse på Nordre Jernbanevej endeligt. Lokalplanen vedtages på baggrund af det forslag, som Byrådet den 25. februar 2015 vedtog at udsende i offentlig høring.

ULLERØD: En ny lokalplan åbner op for for tæt-lav boliger ved Søbuen i Ullerød Syd.

Lokalplanområdet er i dag omfattet af lokalplan 336 for Ullerød Syd, Bykvarter Vest, som udlægger området til etagebebyggelse i maksimalt to en halv etage. Kommuneplanramme UL.B.13 giver mulighed for at etablere både åben-lav boliger (parcelhuse), tæt-lav boliger (rækkehuse) og etageboliger i området.

I forbindelse med planlægningen af Ullerødbyen, har det været et ønske, at skabe diversitet i området, blandt andet ved at blande forskellige boformer. Økonomiudvalget besluttede, i forbindelse med igangsættelse af Lokalplan, at imødekomme ejers ønske om at åbne op for at bygge tæt-lav boliger i form af gårdhavehuse, da det ikke inden for en overskuelig tidsramme er realistisk, at der bygges etageboliger på grunden.

Forvaltningen i Hillerød Kommune har gennemført en miljøscreening af lokalplanens indhold. Da lokalplanen omfatter et mindre område på lokalt plan, som i forvejen er lokalplanlagt, indstiller forvaltningen, at der ikke udarbejdes miljøvurdering.

REGION SJÆLLAND

MARIBO: Lolland Kommune har fremlagt et forslag til lokalplan 360-80 for Boligområdet Margrethevænget i Maribo i offentlig høring frem til 22. august.

Lokalplanen skal gøre det muligt at nedrive 111 boliger i etagebebyggelsen Margrethevænget og efterfølgende omdanne området til attraktivt boligområde med omkring 37 tæt-lav boliger.

Boligselskabet oplever, at lejlighederne i Margrethevænget bliver sværere og sværere at leje ud og ønsker derfor at tilpasse udbuddet af boliger til efterspørgslen, både hvad angår antal af boliger og boligtype. De eksisterende etageboliger uden elevatoradgang er ikke en boligtype, der er stor efterspørgsel på, mens der er stor efterspørgsel på boliger i tæt-lav bebyggelser, som for eksempel rækkehuse med en lille, privat have.

ROSKILDE: Roskilde Byråd har godkendt Lokalplan 619 for dagligvarebutik ved Ro´s Have endeligt. En bygherre ønsker at etablere en ny dagligvarebutik på 1.200 kvm ved Ro´s Have, øst for Ro´s Torv, og for at det kan lade sig gøre, er det nødvendigt med en ny lokalplan for området.

Byrådet godkendte på samme møde udbygningsplanen.

Da butikken placeres ved et trafikbelastet sted, har forvaltningen lavet en undersøgelse af projektets betydning for trafikken. Undersøgelsen viser, at projektet kan få en betydning for trafikafviklingen i krydset mellem Elisagårdsvej og Københavnsvej. For at undgå en negativ påvirkning af trafikafviklingen vil bygherre betale for en svingbane til projektområdet med tilhørende cykelsti og fortov.

VIBY: Plejecenteret Toftehøjen, Viby skal moderniseres og udvides med 18 almene ældreboliger.

Roskilde Byråd har godkendt skema A for de 18 boliger med en samlet anskaffelsessum på 33,696 mio. kroner, og dermed kommunens bidrag på 3,37 mio. kroner. Ramsø Ældreboligselskab er bygherre.

REGION MIDTJYLLAND

VIDEBÆK: Ringkøbing-Skjern Byråd har vedtaget et forslag til lokalplan for et område ved Højsagervej i Videbæk og fremlagt det til offentlig høring frem til 28. august. Formålet med lokalplanen er at sikre, at området kan anvendes til boligformål i form af åben-lav boligbebyggelse og med mulighed for enkelte tæt-lave boliger.

ODDER: Odder Byråd godkendte på sit seneste møde at godkende Skema A for 36 almennyttige boliger i VitaPark. Der er tale om tre punkthuse, som byrådet for nylig besluttede af tillade. De opføres af boligselskabet Domea.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125