23948sdkhjf

Dansk Landskabspris er gjort temaløs

Årets pris har intet tema for at hædre bæredygtige og helhedsorienterede landskabsarkitektoniske projekter
Så et det tid til at indstille projekter eller personer til Dansk Landskabspris 2015, som i år uddeles for syvende gang af Park- og Naturforvaltere, Danske Arkitektvirksomheder og Danske Landskabsarkitekter.

Med Dansk Landskabspris 2015 ønsker de tre organisationer at sætte fokus på landskabsarkitekturens mangfoldighed og forvaltningen af landskabet, som den finder sted over hele landet. Derudover er målet at hædre landskabsarkitektoniske værker eller personer, hvis virke kan tjene som inspiration for den overordnede udvikling af landskabsfaget.

I år er prisen samtidig gjort temaløs for at hædre de bæredygtige og helhedsorienterede landsarkitektoniske projekter.

”I 2015 ønsker juryen for Dansk Landskabspris at hædre projekter eller personer, der til fulde favner fagets alsidighed og mestrer de landskabsarkitektoniske kundskaber. Årets pris er bevidst temaløs, og vi søger projekter eller personer, der helhedsorienteret stræber mod at udvikle løsninger af høje æstetiske, funktionelle og oplevelsesrige kvaliteter. Derfor opfordrer vi alle, der ønsker at fremhæve et spændende og professionelt landskabsarkitektonisk projekt til at indstille projekter til Dansk Landskabspris 2015”, siger sekretariatsleder Lillan S. Thomsen fra Danske Landskabsarkitekter, som huser prisens sekretariat.

Skal navigere i krav

Konkret efterspørger juryen de bedste eksempler på nyere dansk landskabsarkitektur, planlægning og byrumsstrategier.

Projekter, der fremhæver nutidig landskabsarkitektur eller aktive landskabsarkitekter, der på helhedsorienteret vis formår at navigere i krav om miljømæssig, social og økonomisk bæredygtighed - uden at give tab på robuste, mangfoldige og æstetiske løsninger.

Fristen for indstillinger til årets pris er den 31. august og for at få det bredest mulige udsnit af nomineringer er der to måder at indstille projekter på´. Dels via facebookgruppen ”Dansk Landskabspris 2015” og dels vi mail.

Efter ansøgningsfristen vurderer juryen indstillingerne og nominerer tre projekter, der præsenteres ved den officielle prisoverrækkelse, der finder sted i januar 2016.

Vinderprojektet bliver belønnet med 50.000 kroner, og de to øvrige nominerede forslag får hædrende omtale.

Juryen
Juryen til Dansk Landskabspris 2015 består af:
Landskabsarkitekt MAA MDL Lisbeth Westergaard, LIW planning, repræsentant for Danske Ark
Landskabsarkitekt MDL Bo Holm-Nielsen, ZoffmannHolm Landskabsarkitekter, repræsentant for Danske Landskabsarkitekter
Landskabsarkitekt Steen Himmer, Gentofte Kommune, repræsentant for Park- og Naturforvaltere
Professor, arkitekt MAA, PhD Tom Nielsen, Arkitektskolen Aarhus, uvildig repræsentant
Journalist, tv-vært Adrian Lloyd Hughes, DR Kultur, uvildig repræsentant

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109