23948sdkhjf

NCC skybrudssikrer Østerbro

Et større klimasikringsarbejde er sat i gang på Ydre Østerbro i København, hvor NCC Construction skal bore en 660 meter lang regnvandstunnel for at sikre området mod monsterregn
De sidste års skybrudsoversvømmelser har kostet mia. af kroner i skader og erstatninger, og ifølge Danmarks Meteorologiske Institut kan det forventes, at der i fremtiden falder endnu mere regn.

På Ydre Østerbro i København har særligt området ved Svanemøllehallen og det tidligere Øresundshospital været ramt af store oversvømmelser, og for at komme problemerne til livs har Hofor hyret NCC og belgiske Smet Group til at skybrudssikre området ved at bore en tunnel, der skal lede regnvandet direkte ud i havnen ved Lautrupkaj.

”Vi glæder os til at komme i gang med projektet, så vi kan være med til at sikre københavnerne mod oversvømmelser ved skybrud. Det er en fagligt spændende opgave. Vi skal nemlig bore tunnelen med en metode, der stadig er ganske ny i Danmark, og som giver os mulighed for at bore effektivt og stabilt gennem den københavnske undergrund”, lyder det fra senior produktionschef i NCC, Rasmus Rasmussen i en pressemeddelelse.

Over for Licitationen - Byggeriets Dagblad påpeger han, at metoden, der benyttes, er en såkaldt gennempresning, hvor rør presses ind bagfra, og boremudder blandt andet bruges til at transportere overskydende materiale ud.

Metoden har også været brugt på fjernvarmetunnellen mellem Islands Brygge og Kalvebod Brygge, som NCC i samarbejde med Smet Group også har stået i spidsen for.

Opgaven er i gang

NCC er nu i gang med at anlægge den første af i alt tre skakter, hvorfra borearbejdet til regnvandstunnelen vil foregå.

Den første skakt anlægges ved Lautrupkaj og tager omkring syv måneder at bygge. Til efteråret påbegyndes arbejdet på de to andre, og i januar 2016 startes det egentlige tunneleringsarbejde.

Første etape af tunneleringen forløber fra Lautrupkaj til Johan Svendens Gade, og forventningen er, at arbejdet her vil tage cirka 50 arbejdsdage, hvis man vel og mærke får tilladelse til at arbejde kontinuerligt gennem hele døgnet.

Den sidste etape løber fra Johan Svendsens Vej til Carls Nielsens Allé og forventes at tage 10 arbejdsdage, hvor man af hensyn til beboere som udgangspunkt kun arbejder i dagstimerne.

Regnvandstunnellen forventes samlet set at stå færdigt frem mod 2017 og har en værdi af 60 mio. kroner.

”Herefter skal bygherren lave tilslutninger til selve ledningen”, siger Rasmus Rasmussen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14