23948sdkhjf

Installationsbranchen har pæn fremgang

Væsentligt højere vækst i el-branchen end hos vvs-installatørerne
Der er atter vækst i installationsbranchen.

Første kvartal har været det bedste for branchen siden 2009. Det fremgår af omsætningstal opgjort af Danmarks Statistik.

I årets tre første måneder omsatte installationsbranchen for 10,1 mia. kroner. Det svarer til en fremgang på seks procent i forhold til samme periode sidste år.

Der er imidlertid stor forskel på, hvordan væksten er fordelt i branchen. Elbranchen omsatte i første kvartal for 5,8 mia. kroner. Det svarer til et plus på otte procent, mens vvs-branchen steg med tre procent til 4,3 mia. kroner.

Branchen halter

Trods fremgangen er arbejdsgiver- og brancheorganisationen Tekniq ikke tilfreds.

Adm. direktør Niels Jørgen Hansen mener, at branchen halter uden for de store byer, og han opfordrer derfor en kommende regering til at huske løfterne om genindførelse af Boligjobordningen.

”Vi ser det ved, at der i dag er 2.250 færre beskæftigede i installationsbranchen end gennemsnittet for de sidste 15 år. Der er altså langt igen, før kapaciteten er fuldt udnyttet. Vi kan se, at væksten klart skyldes de store offentlige bygge- og anlægsprojekter med universitets- og sygehusbyggerierne i front. Samtidig er der pænt aktivitet fra renovering af almene boliger, og den milde vinter har også hjulpet på omsætningen. Men både erhvervsbyggeriet og det private marked kniber det med”, siger Niels Jørgen Hansen.

Det tabte fra krisen ikke hentet

Han appellerer til, at Boligjob-flertallet fra valgkampen finder en permanent løsning.

”Det kan være med til at fjerne den ulige konkurrence fra sort arbejde og kan hjælpe til at bevare arbejdspladser uden for de store byer. Selvom det går bedre i dansk økonomi, er det stadig vigtigt at vente med at stramme finanspolitikken, så vi kan få sat et opsving i gang. Dansk økonomi har stadig ikke hentet det tabte under krisen, og særligt områder uden for de store byer har det ikke nemt”, siger Niels Jørgen Hansen.

Opgjort i 2015-priser skal man tilbage til 2009 for at finde et bedre første kvartal for installationsbranchen. Dengang omsatte man for 11 mia. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25