23948sdkhjf

Aarhus’ nye store havne-vartegn åbnet

Aarhus Kommunes hidtil største anlægsprojekt, Urban Mediaspace, giver igen sammenhæng mellem havnen og bymidten
Da snoren foran Dokk1 blev klippet, fik aarhusianerne lørdag for første gang adgang til det byggeri, som de igennem mange måneder har kunnet se skyde op på havnefronten.

Dokk1 - der er designet af arkitektfirmaet Schmidt hammer lassen architects og landskabsarkitekt Kristine Jensen - bliver et nyt samlingssted i byen med borgerservice, bibliotek, arrangementer og en lang række faciliteter som møderum, foredragssal, café og legeplads.

Det er her den kommende letbane vil stoppe, og allerede fra åbningsdagen kan bilister parkere deres biler i et topmoderne fuldautomatisk p-anlæg med plads til 1.000 biler og med en enestående udsigt ud over Aarhus bugt.

Rum til leg og klimasikring

Dokk1 er en del af det store byudviklingsprojekt, Urban Mediaspace, som gennemføres på havnen i Aarhus i et partnerskab mellem Aarhus Kommune, Realdania og Realdania Byg.

Projektet omfatter også en række pladser, blandt andet en ny stor havneplads med rum til store arrangementer som for eksempel koncerter.

Samtidig er den sidste del af Aarhus Å blevet åbnet, og projektet omfatter også en klimasikring af midtbyen.

Urban Mediaspace er Aarhus Kommunes hidtil største anlægsprojekt. Realdania og Realdania Byg bidrager med 700 mio. kr. til projektet.

Som et hængsel i byen

I denne uge vil Dokk1 være fyldt med forskellige åbningsaktiviteter, hvor man blandt andet kan høre mere om hvordan de store omlægninger af havnen i Aarhus gør det muligt at anvende byens centrale havnefront på en ny og rekreativ måde, så havnen kommer i tæt sammenhæng med den historiske bykerne.

Med andre ord: Et aktivt havnebyrum skal strække sig fra den åbnede Aarhus Å med det intense byliv over Europaplads og videre hen foran Domkirken og Bispetorvet.

”Som et hængsel mellem den åbnede å og havnebyrummet placeres byens nye Multimediehus på en bastion ud i havnen. Projektet skal vise, hvordan man sikrer et rekreativt og bebyggelsesmæssigt samspil mellem den eksisterende by og et centralt, men udtjent, havneområde”, skriver Realdania blandt andet på sin hjemmeside om weekendens åbning af det markante projekt.

Havnebyrum i tre projekter
Urban Mediaspace Aarhus består af tre store delprojekter:
1. Dokk1, der er byens nye hovedbibliotek og borgerservice. Bygningen er det største kommunale anlægsprojekt i kommunens historie, og huset bliver på 28.000 kvm fordelt på tre etager

2. Europas største fuldautomatiske p-anlæg:
I bastionen under Dokk1 opføres et fuldautomatisk parkerings-anlæg, der får plads til 1.000 biler og bliver Europas største. Opføres af Realdania Byg.

3. Nyt havnebyrum foran den historiske bykerne, anlagt som byens nye folkelige aktivitets- og rekreationssted.
Læs mere om: HAVN
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11