23948sdkhjf

Arkitekter vinder nyt kraftvarmeværk

Helsingør Forsyning har hyret Gottlieb Paludan Architects til den store opgave med at udforme byens nye biomassefyrede kraftvarmeværk
Forsyning Helsingør har netop besluttet, at Gottlieb Paludan Architects skal stå for den arkitek-toniske udformning af det nye biomassefyrede kraftvarmeværk i Helsingør. Værket, der vil medføre lavere omkostninger og mindre udledning af CO2, skal være et fyrtårn for grøn og bæredyg-tig forsyning.

Arkitekten er valgt på baggrund af erfaringer, kompetencer og procesforståelse. Der er dog ikke tegnet på anlægget endnu, og designet af det nye kraftværk vil ske i tæt samarbejde med ingeniørrådgivere og bygherre.

”Vi er utroligt glade for at have indgået aftale med en arkitektrådgiver med så stor erfaring inden for energi og forsyning som Gott­lieb Paludan Architects, og vi ser frem til et spændende og konstruktivt samarbejde,” siger projektchef Claus Bo Frederiksen.

Det nye biomassefyrede kraftvarmeværk vil omstille produktionskapaciteten fra naturgas til træflis, således at fjernvarmen bliver mere CO2-venlig. Med en markant placering ved hovedindfaldsvejen til Helsingør og som del af en større masterplan for Energivej skal det nye anlæg være et fyrtårn for grøn og bæredygtig forsyning. ”Det nye kraftvarmeværk skal have en høj miljø- og energiprofil, og vi vil sammen med bygherren skabe et projekt, der er ”state-of-the-art” med hensyn til energi, CO2–udledning og forbruget af ressourcer. Vi vil have fokus på materialernes livscyklus og synliggøre bæredygtige løsninger i bygningens klimaskærm og samarbejdet om den landskabelige udformning”, udtaler adm. direktør i Gottlieb Paludan Architects, Kristian Hagemann.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.282