23948sdkhjf

Humor skal sænke antallet af arbejdsulykker

Entreprenørvirksomheden Skou Gruppen A/S har taget kampen op mod arbejdsulykker med en kampagne, hvor humor bliver brugt som våben
”0 wienerbasser er noget lort! Men 0 ulykker er skidegodt.”

Sådan lyder budskabet på den gule plakat, der har fået plads på Skou Gruppens byggepladser og værksteder som et led i den arbejdsmiljøkampagne, virksomhedens ledelse og sikkerhedsudvalg har igangsat for at undgå arbejdsulykker.

Trods diverse indsatser oplever Skou Gruppen nemlig stadig, at der sker for mange småulykker på byggepladserne, som nemt kunne være undgået, hvis der blev brugt lidt ekstra tid på arbejdsopgaverne.

”Over en lang periode ringede formanden for vores sikkerhedsudvalg til kollegaer, som havde været ude for en arbejdsulykke og spurgte, hvad der var sket. På den måde fandt vi ud af, at 80 procent af ulykkerne skete, fordi folk ikke tænkte sig om, eller fordi de troede, at de gjorde Skou Gruppen en tjeneste ved at skynde sig”, siger byggeleder og sikkerhedsrepræsentant i Skou Gruppens sikkerhedsudvalg, Jan G. Svendsen i en pressemeddelelse og fortsætter:

”I vores kampagne gør vi det klart, at det hverken er i deres egen eller i Skou Gruppens interesse, at medarbejderne skynder sig så meget. I stedet skal de tænke sig om en ekstra gang og overholde de forskellige sikkerhedsbestemmelser”.

Læs også: " Plakaterne bliver vel modtaget ".

10 plakater på banen

I alt er der lavet 10 plakater med forskellige sikkerhedsråd i forbindelse med arbejdsmiljøkampagnen.

Plakater, som løbende bliver skiftet ud, oplyser Martin Skou Heidemann, adm. direktør i Skou Gruppen A/S til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

”Det sker både for at sikre, at de fortsat er sjove, for at sikre at man fortsat lægger mærke til dem, og fordi vi ønsker at komme bredt rundt om sikkerhedsrådene”, siger han.

Ud over plakaterne, som følges op af dialogmøder på byggepladsen, er der lavet en kursusplan for en bred gruppe medarbejdere.

”Når vi kombinerer humor med undervisning i kampagnen, gør vi det samtidig mere legitimt at tale om arbejdsmiljø blandt kollegaerne og legitimt at tilskynde hinanden til at passe på sig selv”, siger Jan G. Svendsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125