23948sdkhjf

Thisted investerer for at få nye borgere

Investeringer i infrastruktur og institutioner skal gøre Thisted mere attraktiv for potentielle tilflyttere, siger borgmesteren
tk@licitationen.dk

Det er udtryk for et bevidst politisk valg fra kommunalbestyrelsen, at Thisted Kommune er blandt de kommuner, der bruger flest penge på bygge- og anlægsprojekter målt pr. indbygger.

”Det har været en politisk målsætning at have et pænt anlægsbudget gennem lavkonjunkturen. Det har vi prioriteret for at fastholde beskæftigelsen og fordi vi med anlægsmidlerne ønsker at udvikle kommunen, så den bliver endnu mere attraktiv for vores borgere og for potentielle tilflyttere”, siger borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V).

”Vi har behov for at tiltrække arbejdskraft, fordi vi har produktionsvirksomheder i området. Vi skal derfor tiltrække nye borgere, så vi kan understøtte det private erhvervsliv. Det kræver, at vores infrastruktur følger med og at vi har et bredt udvalg af institutioner, så familier eksempelvis kan få passet deres børn. Vi er landets syvende største kommune målt på areal, og det betyder nødvendige investeringer i vores veje”, siger borgmesteren.

Læs mere om analysen: " Enorme forskelle i kommunernes investeringer i bygge og anlæg ".

Pulje til medfinansiering

Ifølge analysen fra CRM-Byggefakta har Thisted Kommune samlede anlægsinvesteringer for næsten 1,2 mia. kroner over fire år. Heraf udgør udbygning af den kommunalt ejede Hanstholm Havn næsten 800 mio. kroner. Havnen drives imidlertid som en selvstændig virksomhed.

”Det er derfor ikke kommunen, der skal finansiere havneudvidelsen. Kommunens bidrag bliver at stille kommunegaranti. Vi investerer derimod i nødvendig infrastruktur i baglandet, så man kan komme til og fra havnen”, siger Lene Kjelgaard Jensen.

Borgmesteren oplyser, at Thisted Kommune desuden har en særlig pulje til medfinansiering til særlige private projekter af offentlig interesse. Således har kommunen medfinansieret en række projekter langs kysten, blandt andet et havbad ved Nørre Vorupør.

Nogle af Thisteds nabokommuner ligger i den tunge ende af listen, blandt andet Morsø Kommune, der har samlede anlægsinvesteringer for knap 93 mio. kroner over fire år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113