23948sdkhjf

Hospital vinder klagesag efter annulleret udbud

Klagenævnet for Udbud har givet Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg medhold i to klager
Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg har fået medhold af Klagenævnet for Udbud i to klager fra entreprenørvirksomheden Hoffmann A/S.

Sagen handler om udbuddet af parkeringshuset på Bis­pebjerg Hospital. Det oprindelige udbud blev annulleret, fordi de bydende havde tolket udbuddet forskelligt. En del af konkurrencen var en option på at bygge et p-hus mere, hvis ikke det ønskede antal biler kunne være i ét p-hus. Den option blev tolket forskelligt af de bydende, og derfor var det vanskeligt at bedømme forslagene lige, og Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg valgte derfor at annullere konkurrencen.

Hoffmann A/S, der var indstillet til at få opgaven, hvis ikke udbuddet havde været annulleret, valgte at klage over annulleringen.

Ifølge en pressemeddelelse fra Nyt Hospital handlede hospitalet korrekt i udbuddet af parkeringshuset på Bispebjerg Hospital.

”Vi glæder os selvfølgelig over at få medhold i sagen, så vi slipper for at skulle betale erstatning og i stedet kan bruge pengene til gavn for patienter og samfund. Jeg forstår godt, at Hoffmann ærgrede sig over, at vi annullerede konkurrencen. Det gjorde vi også selv. Men det var ikke fair, at udbudsmaterialet kunne tolkes på flere måder,” siger byggechef Vagn Risby Mortensen fra Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg i pressemeddelelsen.

Advokater eneste vindere

Da udbuddet så gik om og blev vundet af 5E Byg sammen med Årstiderne Arkitekter og Cowi, valgte Hoffmann A/S igen at klage, da virksomheden var uenig i bedømmelsen af forslagene.

”Jeg synes, det er i orden, at man som deltager i en projektkonkurrence kan klage over bygherrens valg, hvis man mener, at der er begået fejl, for selvfølgelig skal forslagene bedømmes lige. Men det økonomisk mest fordelagtige bud kan og skal vurderes på flere parametre. Og de eneste, der vinder noget på sådan en klagesag, der ikke har opsættende virkning, er advokaterne, for Hoffmann ville jo ikke få opgaven, selv hvis de havde vundet klagesagen,” siger Vagn Risby Mortensen.

Adm. direktør i Hoffmann A/S Torben Bjørk Nielsen ønsker ikke at udtale sig, før man har haft mulighed for at gennemgå kendelsen med virksomhedens advokat.

Parkeringshuset er en del af projektet Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg og har et samlet budget på 87 mio. kroner.

Huset er allerede under opførelse og forventes klar til brug omkring årsskiftet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14