23948sdkhjf

Vinteren har været god for byggeriet

Få byggevirksomheder oplevede produktionsbegrænsningen af vejret i den forgangne vinter
Mens sommeren er over os, har vi måske næsten glemt, at vi kom meget skånsomt gennem vinteren.

Så er det meget godt at blive mindet om det.

En opgørelse over de seneste 10 års vintre set med byggeriets øjne afslører, at den forgangne vinter har været den bedste i seks år.

Det er byggematerialevirksomheden Cembrit, der på baggrund af tal fra Danmarks Statistik har opgjort vejrets betydning som produktionsbegrænsende faktor i vinterhalvåret de seneste 10 år.

Af opgørelsen fremgår, at i gennemsnit kun seks procent af byggevirksomhederne i den forgangne vinter er blevet begrænset i deres produktion på grund af vejret.

Man skal tilbage til vinteren 2008-09 for at finde en vinter, der var bedre set med byggeøjne. Dengang oplevede blot 3,5 procent af byggevirksomhederne, at vejret gav produktionsbegrænsning.

”Vores interesse i vintervejret er, at hvis vinteren sætter en masse byggeprojekter på pause i en kortere eller længere periode, så får vi de her bump i produktiviteten, som alle parter helst er fri for. I værste fald, hvis vinteren er meget hård med længerevarende frost, som sætter byggeprojekter helt i stå i en lang periode, kan det ofte være svært at indhente det forsømte. Der er jo trods alt ikke ubegrænset arbejdskraft til rådighed”, siger Mogens Fisker, adm. direktør i Cembrit.

Han oplyser, at det kan aflæses i virksomhedens omsætning, når byggeriet har været ramt af en meget streng vinter. Han glæder sig derfor over den forgangne milde vinter.

Det gør også de udførende virksomheder. Branchens beskæftigelse i første kvartal i år har således været markant bedre end i fjor.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111