23948sdkhjf

Byggeriet er hårdt ramt af indbrud og tyveri

Lige knap halvdelen af de adspurgte håndværkere i en ny undersøgelse har oplevet indbrud eller tyveri på byggepladsen inden for det seneste år
Det er ikke en sjældenhed med ubudne gæster på landets byggepladser.

En ny analyse fra byggecenterkæden Stark viser, at 261 ud af 530 adspurgte professionelle håndværkerkunder inden for det seneste år har oplevet at blive ramt af et eller flere tilfælde af indbrud eller tyveri på byggepladsen. Det svarer til 49 procent af de adspurgte.

At tyveri og indbrud ikke er en sjældenhed, bekræfter branchedirektør i Dansk Byggeri, Niels Nielsen over for Licitationen - Byggeriets Dagblad og oplyser, at organisationen vurderer, at tyveri og indbrud årligt koster byggebranchen omkring 600 mio. kroner i direkte og indirekte omkostninger.

”Så det er noget, der skal tages alvorligt”, siger han og peger blandt andet på konsekvenser i retning af tabt arbejdstid og forsinkelser.

Læs også: " Forsikringsbranchen: Det er en god idé at sikre sig ".

Virksomhed ramt flere gange

En af de håndværksvirksomheder, der inden for det seneste år har mærket konsekvenserne på egen forretning, er entreprenørvirksomheden Bo-Hus A/S med base i Nykøbing Falster.

Trods forsvarlig aflåsning med godkendte låseforanstaltninger har firmaet senest for godt en måned siden oplevet at få stjålet håndværktøj fra en container i Næstved, hvor virksomheden er i gang med en facadeopgave, oplyser entrepriseleder Michael Norrmann, der vurderer, at der i alt blev stjålet grej for omkring 20.000 kroner.

Det ærgrer ham, at man som virksomhed ikke kan være sikker på at have sine ting i fred.

”Når du som byggeleder kommer ud om morgenen og pludselig ser 10 mand stå uden værktøj og materialer, så er det altså rimelig trist. En ting er, at materialer og værktøj selvfølgelig skal erstattes, men det værste er de forsinkelser, der opstår og skal indhentes. Der går jo hurtigt en halv dag, før vi kan komme i gang med arbejdet igen”, siger han og fremhæver desuden betydningen for forsikringspræmien.

”Når du har udgift på en forsikring, så bliver det bestemt ikke nemmere næste gang, den skal genforhandles”, siger han.

Læs også: " Hver fjerde indbrudsramt byggeplads er ikke sikret ".

Andre konklusioner i rundspørgen
Ud over omfanget af byggepladsindbrud og tyveri viser rundspørgen blandt Starks professionelle håndværkskunder blandt andet, at:
Antallet af indbrud er uafhængigt af, hvor i landet byggepladsen befinder sig - postnummeret har altså ingen indvirkning på antallet af indbrud
Der primært bliver stjålet værktøj og udstyr - og at tyvene oftest stjæler flere ting
Tyvene oftest får adgang til byggepladsen grundet manglende adgangsbegrænsning. Byggepladser med en eller anden form for adgangsbegrænsning har op mod 35 procent færre indbrud.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157