23948sdkhjf

Man skal kunne flytte sig

M.J. Eriksson lægger ikke alle æg i samme kurv
Det kræver fleksibilitet og vilje og evne til omstilling, hvis man som anlægsentreprenør i Danmark skal have en fuld ordrebog.

”Vi prøver at have en konstant ordrebeholdning, så vi ikke er nødt til at afskedige gode medarbejdere, men markedet har altid bevæget sig op og ned, og det ændrer sig ikke. Derfor handler det om at være skarp for at få del i de opgaver, der nu engang er, og så handler det om at være i stand til at flytte sig og læse markedet”, siger adm. direktør Jørgen Eriksson.

Han hentyder til, at MJE for en del år siden anlagde de fleste af landets golfbaner, et marked der nu nærmest er ikke-eksisterende, ligesom en anden del af virksomhedens kernekompetence for byggemodning står relativt stille på grund af manglende nybyggeri.

På længere sigt forestiller Jørgen Eriksson sig, at der kan komme store interessante opgaver i forbindelse med letbaneprojekterne omkring København og i Aalborg og Odense, Sydhavnsmetroen, tunnelen til Nordhavn og mulige motorvejsudvidelser. Men fokus er ikke alene på det, der er stort.

”De meget store projekter for Vejdirektoratet og Banedanmark fylder naturligvis meget, men vi passer på, så vi hele tiden også laver de mindre opgaver til nogle få millioner eller mindre. Hvis man glemmer de små projekter, har man ikke fat i markedet”, lyder ræsonnementet.

Læs mere: " Små marginaler afgør om man vinder eller taber ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.657