23948sdkhjf

Installatør mærker udviklingen

Ribe VVS er blandt de installationsvirksomheder, der mærker til de ændrede udbudsnormer i installationsbranchen
Hos Ribe VVS nikker man genkendende til, at de tekniske installationer i dag oftere udbydes i en form, hvor installatørerne selv skal projektere hele eller dele af installationerne.

Det er en udvikling, der har fundet sted over de seneste par år, og som involverer, at der nu i højere grad bliver udbudt i totalentrepriser frem for hoved- og fagentrepriser, hvor projekteringen foreligger, påpeger Jon Holm Sørensen, adm. direktør i Ribe VVS.

Læs også: " Ny type udbud vinder frem i installationsbranchen ".

En udvikling, som han ser positivt på.

”Vores erfaringer med det er gode. Vi kan godt lide den form for udbud”, siger han og oplyser, at virksomheden især gør sig i renovering af lejligheder for landets boligselskaber, og at det blandt andet er her og i større kontorbyggerier, at den nye type udbud vinder frem.

”Udviklingen giver os den mulighed, at vi kan være med til at trimme installationen, så den passer præcist med det, bygherren ønsker, og så har det den fordel, at overliggeren ikke ligger højere, end hvad der er krav om i udbuddet”, siger han og påpeger, at hvis det derimod er bygherrens ingeniør, der har ansvaret for projekteringen, kan han være tilbøjelig til ikke at få projektet trimmet helt ned i detaljen, fordi han er hårdt presset på prisen. For ham er det typisk vigtigst at få projektet leveret hurtigst muligt, lyder det.

Med den tidlige inddragelse får installatørerne desuden mulighed for at vælge den leverandør af produkter, de har den bedste indkøbsaftale med, og så tænker man måske i højere grad på driften i det lange løb, når man har ansvaret fra starten, påpeger Jon Holm Sørensen.

Større risiko

Til gengæld kræver ændringerne, at man som installatør sætter sig mere ind i byggesagen, og det kræver også nogle andre kompetencer end dem, Ribe VVS traditionelt har haft ansat, oplyser han og fremhæver, at Ribe VVS i stedet for at ansætte en ingeniør har prioriteret at have en samarbejdsaftale med freelance-ingeniører, som de trækker på.

Desuden skal man være opmærksom på, at man som installatør tager mere risiko på sig med projekteringen, fortsætter han.

”Før lå risikoen for projekteringen hos anden side, nu ligger den hos den udførende virksomhed. Det er selvfølgelig noget, man skal være opmærksom på”, lyder det fra direktøren, der understreger, at ansvaret for Ribe VVS’ vedkommende ligger hos freelance-ingeniørerne, som er dækket ind af diverse forsikringer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109