23948sdkhjf

Svenske Sweco køber hollandske Grontmij

To af Europas helt store rådgivningsvirksomheder slår ingeniørkræfterne sammen. Grontmijs mange danske medarbejdere blev informeret om opkøbet i går
Den svenske rådgivende ingeniørvirksomhed Sweco har opkøbt den hollandsk-baseret rådgivervirksomhed Grontmij, der også har en stor base i Danmark i kraft af sit samarbejde med den hedengangne Carl Bro-koncern.

Hele dagen i går var Grontmijs topfolk travlt beskæftiget med at informere medarbejderne, personligt og på de sociale medier.

Strategisk korsvej

Grontmij internationale direktør Michiel Jaski tonede for eksempel frem på en youtube-video hvor han i optimistiske vendinger bød den nye samarbejdspartner velkommen:

”Grontmij har siden 2012, da vi introducerede ‘Back on Track’ -strategien, været på god kurs. Vi har succesfuldt stabiliseret og refokuseret firmaet, og er nu kommet til en strategisk korsvej. Samarbejdet med Sweco er i alles interesse og understreger blot vores evne til at kunne påtage os selv de sværeste opgaver. Vores ansatte vil drage fordel af nu at være en del af en ledende europæisk virksomhed, der med flere ressourcer kan styrke kompetencerne”.

Virksomhedens danske direktør, John Chubb, var i går og er de næste dage på rundtur i Danmark, hvor han holder en række dialogmøder med Grontmijs mange medarbejdere her i landet.

En ny dynamik på vej

Hos Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) mener adm. direktør, Henrik Garver, at Swecos opkøb af Grontmij giver en ny dynamik til det danske marked:

”Og det gør Norden til et endnu mere integreret fælles marked for rådgivende ingeniørydelser. Vi ser nu Rambøll og Sweco være de to største nordiske virksomheder, der er i Top-5 på samtlige markeder i Norden. Samtidig er der en række danske virksomheder som Cowi og Niras, der også står stærkt på flere markeder i Norden, og virksomheder som Moe og Orbicon der opbygger nordiske platforme. Og på det danske marked gør Sweco nu for alvor deres nordiske kolleger Norconsult, Tyrens og ÅF følgeskab, siger Henrik Garver.

Skærper konkurrence

Konsekvensen er, at langt flere af de største virksomheder i Norden kan følge kunderne rundt på relevante markeder.

”Det er en styrke for kunderne. Samtidigt skærper det konkurrencen internt i Norden”, siger Henrik Garver i en pressemeddelelse fra FRI.

Også Swecos adm. direktør, Tomas Carlsson, mener, at den nye strategi giver ”value for money”:

”Kombinationen Sweco og Grontmij er ideel. Vi deler den samme ekspertise og forpligtelse overfor kunderne. Sammen går vi efter at blive rådgiverbranchens førstevalg i Europa”.

Et firma med fusioner
Swecos seneste opkøb af Grontmij (tidl. Grontmij/Carl Bro og før det Carl Bro Gruppen) er ikke den eneste begivenhed af den slags
Her følger et kort historisk rids:
2001: Virksomhedens nye hovedaktionær, Bure Equity, er svensk.
2002: Virksomheden fusionerer med Sycon, Sverige og har nu 3000 medarbejdere.
2003: Carl Bro Gruppen får ny Mission, Vision og Værdier. Der fokuseres på kerneforretningen, og alle aktiviteter uden for kerneforretningen afvikles. Medarbejderstaben reduceres til 2500.
2006: Carl Bro Gruppen opkøbes af den hollandske virksomhed Grontmij og bliver en del af Europas femtestørste rådgivende ingeniørvirksomhed. Virksomheden har nu 7.000 medarbejdere.
2007: Carl Bro Gruppen skifter navn til Grontmij | Carl Bro for at markere ejerskiftet.
2011: Grontmij | Carl Bro skifter navn til Grontmij A/S.
2012: Back on Track-strategi med fokus på hovedforretninger.
2015: Sweco opkøber Grontmij A/S
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125