23948sdkhjf

3F: Fortsæt kampen mod social dumping

Hav øjnene på social dumping, antallet af arbejdsulykker og mængden af danske arbejdskraft. Sådan lyder 3F’ s opfordring til en ny regering
Indsatsen mod social dumping, må under ingen omstændigheder nedprioriteres, mener Kim Lind Larsen, formand for byggegruppen i 3F.

Han opfordrer derfor Danmarks kommende regering til fortsat at afsætte penge på de årlige finanslove, så Arbejdstilsynet kan holde tilsyn med landets byggepladser.

”Vi har tidligere set under borgerlige regeringer, at man har skåret kraftigt i midlerne til Arbejdstilsynet og så går det tilbage med arbejdsmiljøet. Folk skal være længere og længere på arbejdsmarkedet og derfor bliver et godt arbejdsmiljø vigtigere og vigtigere”, siger han.

Læs også: " Organisationer ønsker vækst på den politiske dagsorden ".

Ser godt ud fra skrivebrodet

Desuden skal der fokus på det høje antal ulykker, der er hvert år i byggebranchen, mener Kim Lind Larsen.

”Fra skrivebordet ser vores regelsæt på området godt ud, men det virker ikke i den virkelige verden. Budskabet er derfor, at ethvert tiltag skal virker i praksis. Vi bruger på arbejdsgiver- og lønmodtagersiden mange ressourcer på, at nedbringe antallet af ulykker, men det virker ikke helt”, siger han.

En sidste opfordring fra Kim Lind Larsen til valgets sejrherre er, at sikre, at der er dansk arbejdskraft til rådighed.

”Det gør man ved at sørge for, at der er lærlinge på byggepladserne og ved at trække folk på kanten af arbejdsmarkedet ind i branchen, så de kan prøve af, om byggeriet kunne være noget for dem”, siger han.

Læs også: " Entreprenør: Tag hånd om manglen på faglærte ".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.299