23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Lang vej endnu

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad
En byggeplads uden arbejdsulykker skal fejres. Det er de danske entreprenører og bygherrer heldigvis blevet gode til at markere rundt om i landet, når byggepladsen for eksempel har været uden arbejdsulykker i 100 dage eller helt op til et år. Det bliver fejret med pølsevogne på byggepladserne eller store lagkager.

For det er også et signal til medarbejderne om, at entreprenørvirksomhederne værdsætter den indsats, som byggefolkene gør for sikkerhedsarbejdet. For samarbejdet mellem virksomheden og de ansatte om sikkerheden er immervæk essentielt for, at bygge- og anlægsbranchens ry som en farlig arbejdsplads bliver gjort til skamme.

Men selvom flere og flere byggepladser når målene med ingen arbejdsulykker, tyder alt på, at der trods alt desværre er lang vej endnu.

Et bredt flertal i Folketinget blev tilbage i 2011 enige om, at antallet af arbejdsulykker på det danske arbejdsmarked skal reduceres med 25 procent frem mod 2020. Men en midtvejsevaluering viser, at antallet af alvorlige arbejdsulykker kun er faldet med fire procent. Og her skiller byggeriet sig ud som topscorer i forhold til arbejdsulykker, der fører til længerevarende eller varige mén.

Så der er al mulig grund til at fortsætte det trods alt gode sikkerhedsarbejde, som er på mange af de danske byggepladser. Det kan kun ske i et tæt samarbejde mellem byggeledelse og ansatte, og der skal slås ned på eventuelle sikkerhedsbrister.

En pølse, bøfsandwich og en Cocio til en markering er heller ikke nok. Det gælder stadig, at de rigtige værnemidler og agtpågivenheden skal være i højsædet hos alle.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109