23948sdkhjf

To arkitektvirksomheder går sammen

KPF Arkitekter køber Erik Møller Arkitekter
”Det perfekte match”. Sådan karakteriserer partnere fra KPF Arkitekter og Erik Møller Arkitekter det ægteskab, som forleden blev offentliggjort, og som skaber en sammenlagt arkitektvirksomhed med 120 medarbejdere, hvilket gør tegnestuen til landets femte største.

Det er ifølge adm. direktør Michael Reventlow-Mourier, KPF, en nødvendig størrelse, når man skal dække de krav til kompetenceområder, som byggeriet og kunderne stiller:

”Byggeri bliver stadig mere kompliceret med skærpet lovgivning og krav inden for stort set alle områder. I dag skal man have specialiserede kompetencer inden for alle typer af byggerier og tværgående specialister inden for blandt andet energi, sundhed, indretning og materialer - og det gør det svært at være mindre arkitektvirksomhed”, siger han i en pressemeddelelse i forbindelse med fusionen.

”Desuden skal man være fysisk tilstede i de enkelte regioner, så man kan være på kundens hjemmebane. Sammen med Erik Møller Arkitekter står vi nu stærkt både kompetencemæssigt og geografisk”, mener Michael Reventlow-Mourier.

Supplerer hinanden

En altafgørende bevæggrund for alliancen er, at de to arkitektfirmaer komplementerer hinanden. KPF arbejder med nybyggeri og renovering af boliger, sundhed og pleje, erhvervsbyggeri, indretning og kirker, mens Erik Møller Arkitekter er specialister i kulturarv, restaurering, institutionsbyggeri samt boligrenovering med energioptimering.

At begge også har en historie, der går helt tilbage til 1930’erne, vidner om den tidløse tilgang til arkitekturen:

”Vi tilhører den funktionalistiske skole og har begge en lang tradition for at sætte mennesket, kvaliteten og detaljen i centrum. Erik Møller Arkitekters prisbelønnede fængsel i Halden i Norge er for eksempel blevet kåret til verdens mest humane fængsel af Times Magazine. Samtidig er vi eksponenter for den tidsløse arkitektur, og man kan på den måde sige, at vi sværger til samme trosbekendelse”, siger Michael Reventlow-Mourier.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141