23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION MIDTJYLLAND

AARHUS: Regeringen har sammen med DF, SF og Enhedslisten afsat 24,7 mio. kroner til at styrke cyklismen i Aarhus. Det betyder, at bliver etableret 4.200 nye cykelparkeringspladser i Aarhus.

Beløbet betyder, at der nu bliver etableret et cykelparkeringshus ved Aarhus H, tre automatiske cykelparkeringsanlæg i form af siloer, som endnu ikke findes andre steder i Danmark samt 23 transitterminaler ved den kommende supercykelsti og ved stoppesteder langs letbanen. De tre automatiske cykelparkeringsanlæg bliver placeret ved Orla Lehmanns Allé, Lille Torv og Sallings parkeringshus.

Den samlede pris for projekterne er 62 mio. kroner.

VIBORG: I forbindelse med etablering af Apples datacenter, der agtes placeret cirka otte km øst for Viborg i området mellem Hobro Landevej og Overlundvej samt sydvest for Foulum, har Apples rådgiver Gottlieb Paludan Architects og forvaltningen i Viborg Kommune haft et møde, hvor adgangsforholdene blev drøftet. Apple ønsker en adgang til datacentret fra kommunevejen Hobro Landevej. For at kunne afvikle trafikken på en hensigtsmæssig måde agter forvaltningen at stille som vilkår for en overkørselstilladelse, at Apple anlægger en venstresvingsbane til adgangsvejen til datacentret.

Apple vil gerne i gang med anlægsarbejderne hurtigst muligt efter at lokalplan med videre er vedtaget. Derfor er der behov for at få iværksat projekterings- og anlægsarbejderne hurtigt, så der også under de indledende bygge- og anlægsarbejder inde på datacentret bliver mulighed for at benytte kanaliseringsanlægget på Hobro Landevej.

Teknisk Udvalg besluttede forleden, at der indgås aftale med Apple og deres rådgiver om at projektet igangsættes.

VILDBJERG: Herning Byråd har vedtaget en ny lokalplan for et solcelleområde vest for Vildbjerg ved Videbækvej endeligt.

Lokalplanen muliggør etableringen af et solcelleanlæg vest for Vildbjerg ved Videbækvej og fastlægger samtidig retningslinjer for områdets adgangsforhold, vejforhold, terrænregulering, bebyggelse, beplantning og solfangeranlæggets ydre fremtræden.

HOLSTEBRO: Teknisk Udvalg i Holstebro Kommune har vedtaget, at der skal etableres autocamperpladser i Vinderup, Holstebro og Ulfborg.

Holstebro Kommune har gennem de sidste år fået flere henvendelser om etablering af pladser til parkering og kort overnatning med autocampere i kommunen, og Erhverv- og Turistudvikling v/Holstebro Kommune har forespurgt om mulighederne for parkering/overnatning med autocamper i Holstebro Kommune.

Teknik og Miljø har undersøgt mulighederne for at imødekomme brugernes ønsker, og har blandt andet peget på, at der kan etableres pladser til autocampere ved kirkegårdens parkeringsplads på Viborgvej i Holstebro og på Nørgårdsvej ved den gamle sportsplads i Vinderup. I Ulfborg kan der gøres plads til autocampere på Tingvej overfor det gamle rådhus.

REGION SYDDANMARK

NORDFYN: Nordfyns Kommune planlægger for nye attraktive boligområder nær kysten.

Administrationen har lavet oplæg til mere detaljerede kort til udpegning af nye helårshuse indenfor strandbeskyttelseslinjen og kystnærhedszonen, og forleden besluttede Nordfyns Kommunalbestyrelse at arbejde videre med udpegning og panlægning af de ny boligområdet i følgende prioriterede rækkefølge: Klintebjerg, Skåstrup, Bogense og øvrige.

MIDDELFART: Middelfart Byråd skal på sit møde 1. juni tage stilling til, om tillæg nummer fire til Middelfart Kommunes Spildevandsplan 2009 - 2021 skal vedtages.

Tillægget er udarbejdet med henblik på at sikre grundlaget for etableringen af en ny regnvandsledning med udløb til Lillebælt i Middelfart by ved det kommende bycenter med rådhus.

Ledningsanlæg projekteres og udføres af Middelfart Spildevand A/S og vil ikke have økonomiske konsekvenser for Middelfart Kommune.

SØNDERSØ: Nordfyns Kommunalbestyrelse har besluttet at det bliver skolegårdene og legepladserne på Søndersøskolen, afdeling Søndersø, Bogense skole, afdeling Bogense og Kystskolen, afdeling Kystskolen, der bliver opgraderet i år.

Søndersøskolen og Kystskolen er valgt, fordi de er godt i gang med deres moderniseringsprojekter.

Bogense Skole er valgt, da det i forbindelse med spe­cialundervisningsstrategien er besluttet at fastholde Heldagstilbuddet på Bogense skole. De tre projekter vil i 2015 tilsammen have en forventet udgift på 1.550.000 kroner.

I budgetaftalen for 2015 blev der afsat fire mio. kroner til forskønnelse af skolernes legepladser og ude­arealer, fordelt med én mio. kroner hvert år de kommende fire år.

VEJEN: Vejen Varmeværk har fremsendt et projektforslag om fjernvarmeforsyning af en ny bæredygtig udstykning på 24 grunde i Kongeengen til Vejen Kommune med anmodning om en godkendelse af forslaget.

Kongeengen er omfattet af forslag til lokalplan 234, som giver mulighed for 10 udstykninger, og som i øjeblikket er fremlagt til høring.

Vejen Byråd behandler sagen på sit møde den 2. juni.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.33