23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Spillet er i gang

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad
Så er kampen om de bedste valgplakatplaceringer i gang, og nu hvæsses knivene i de forskellige lejre - bortset fra altså de knive som allerede er blevet konfiskeret i en helt misforstået lovgivning.

Temaerne for de kommende ugers valgkamp tegner sig allerede klart, omend meget kan nå at ændre sig.

Men ser man det fra byggeriets side, så er det fortsat boligjobordningen og arbejdskraften, der skal til debat. Og det er der sådan set flere gode grunde til.

Boligjobordningen, fordi det er langt fra alle steder, at det går lige godt, og der er god grund til at designe en model, der kan tilpasses bedre tider, men samtidig sætte ind der, hvor miljøet og aktivitetsniveauet kan gavnes. Selvom humøret er steget et par grader i provinsen, så er der altså noget længere mellem snapsene når man kommer ud i de mindre samfund.

Arbejdskraften og måske manglen på samme er et andet vigtigt område. Der er specielle nicher, hvor der allerede nu mangler kompetencer, og det skal der naturligvis gøres noget ved. Samtidig skal vi friste nogle flere af alle de danskere, der på grund af krisen arbejder i udlandet, til at komme hjem og arbejde. Og det gør vi med attraktive jobs og uden at vi samtidig flår folk i skat. Samtidig skal vi indrette vores arbejdsmarked mere fleksibelt, Dermed kan vi konvertere en masse lediggang til noget mere aktivt.

Den offentlige sektor er også en faktor, og den er mere ambivalent, for den giver også arbejde til det private. Men alt andet lige er det langt bedre for samfundet, at det er private jobs, der satses på, for det er her, væksten skal findes.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14