23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION SJÆLLAND

SORØ: Sorø Byråd har nu frigivet penge til en kunstgræsfodboldbane ved Frederiksberg Hallen.

I budgetaftalen 2013 reserverede Sorø Kommune én mio. kroner til støtte til de foreningskræfter, der arbejdede for etablering af en kunstgræsfodboldbane på Frederiksberg. Efterfølgende er der i 2015 afsat yderligere 500 mio. kroner i det kommunale budget, så der i alt ydes et kommunalt tilskud på 1,5 mio. kroner.

Lynge Broby Idrætsforening har sikret en meget væsentlig del af finansieringen via et tilsagn om støtte på to mio. kroner fra A. P. Møllerfonden.

Idrætsforeningen forestår selv processen med udarbejdelse af tilbudsgrundlag, evaluering, kontraktindgåelse og så videre.

SLAGELSE: Slagelse Byråd sagde forleden ja til at frigive det afsatte rådighedsbeløb på 200.000 kroner til uddybning af havneanlæg. Herudover er der overført 261.000 kroner fra 2014 til 2015, som er rest af uforbrugte midler. I 2013 og 2014 er der afholdt udgifter til opmåling og udtagning af prøver med henblik på at kortlægge, hvor der skal uddybes i år. Resultatet af undersøgelserne har vist, at det vil være mest hensigtsmæssigt at oprense havnene på Omø og Stigsnæs i 2015 med henblik på at opretholde den sikre færgefart.

KIRKERUP: Slagelse Byråd har vedtaget et tillæg til spildevandsplanen, som vedrører kloakering af Kirkerup og Bøstrup.

Flere borgere i Kirkerup oplever, at deres haver oversvømmes af spildevand. Tv-inspektioner viser ledninger i meget dårlig stand med et akut behov for udskiftning. Generelt har der været et ønske om at få sat arbejdet med kloakrenovering i gang. Byrådet besluttede derfor tidligere på året at sende forslag til tillæg 4 til spildevandsplanen for Kirkerup og Bøstrup i høring. Spildevandsplantillægget omfatter cirka 80 husstande i Kirkerup og Bøstrup.

ODSHERRED: På byrådsmødet den 24. marts i år blev det besluttet at afsætte to mio. kroner til Projekt Byforskønnelse i Odsherred. De fire bysamfund, der skal have glæde af pengene er Odden havneby, Faarevejlerne, Nykøbing centrum og Grevinge. Projektet varer to år og forankres i Lokaldemokratiudvalget.

Idéen er, at borgmesteren tager med Lokaldemokratiudvalget til indledende borgermøde på Odden i juni 2015. Her får borgerne at vide, at de får 500.000 kroner til forskønnelse, og at de nu frit må planlægge, hvordan pengene skal bruges, og hvordan de kan få pengene til at række længst muligt gennem egne arbejdskræfter og eventuel supplerende fundraising.

I starten af september 2015 kommer Lokaldemokratiudvalget på besøg, og får fremlagt idéerne. Et team af fagligt personale fra Odsherred Kommune vejleder og hjælper til gennem hele processen. Hvis Oddenborgerne er nået frem til et fornuftigt resultat, sættes forskønnelsen i gang med det samme i et samarbejde med Odsherred Kommune.

Lokaldemokratiudvalget vurderer herefter, om samme metode kan anvendes til forskønnelse af de øvrige bysamfund.

Odsherred Byråd besluttede på sit seneste møde, at beløbet på 500.000 kroner anvendes til pilotprojektet for forskønnelse af Odden, og frigav pengene.

SOLRØD: Efter Solrød Byråds møde forleden, kan der nu renoveres flere parkeringspladser. Solrød Kommune har allerede afsluttet en renovering af P-pladsen ved Jersie Station, Havdrup Centeret og den sydvestlige del af Solrød Centeret. I år bliver centrets nordlige P-område asfaltbelagt, så der senere kan blive markeret p-båse i den ønskede 2,5 meter bredde i resten af Solrød Centrets parkeringsområde. Derudover påbegyndes en renovering af lastbilparkeringen på Cementvej, som skal have markeret en tydeligere vejadgang.

REGION SYDDANMARK

HADERSLEV: Haderslev Byråd har vedtaget lokalplan 10-21 Boligområde ved Starup Skolevej endeligt.

Lokalplanen muliggør etablering af cirka 46 parcelhusgrunde.

Arealet er ejet af Haderslev Kommune, der forestår den videre projektering og byggemodning. Der er ikke afsat anlægsmidler til byggemodning på budget 2015.

REGION MIDTJYLLAND

HORSENS: Horsens Byråd har sagt ja til, at drift og vedligeholdelse af gadelys og signalanlæg i efteråret 2015 skal udbydes i EU-udbud.

Horsens Kommune har i dag to aftaler på drift og vedligeholdelse af gadelys og signalanlæg i kommunen. Aftalerne løber over perioden 2012-2015, begge år inklusive. Forvaltningen ønsker på baggrund af de erfaringer, der er indhentet gennem perioden, at der i forbindelse med det kommende udbud af opgaven reduceres til én entreprise, hvorved der forventes en mere ensartet, smidig og rationel drift af gadelys- og signalanlæg.

ULSTRUP: Ifølge spildevandsplanen skal der i perioden 2013 til 2020 foretages en omlægning af kloakanlægget i Ulstrup. I den forbindelse skal der laves et regnvandsbassin på ejendommen Vestergade 23 i Ulstrup. Favrskov Forsyning og Favrskov Kommune har forsøgt at opnå en frivillig aftale med ejeren, men det har ikke været muligt, da der er uenighed om erstatningens størrelse.

Favrskov Byråd godkendte forleden, at der eksproprieres 6.685 kvm af matriklen.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141