23948sdkhjf

KPF Arkitekter overtager Erik Møller Arkitekter

Fusionen skaber Danmarks femtestørste arkitektfirma.
To af Danmarks ældste arkitektfirmaer går nu sammen, efter KPF Arkitekter har købt Erik Møller Arkitekter, som fortsætter som selvstændigt datterselskab. Alle 13 partnere i de to arkitektfirmaer fortsætter som ejere af KPF Arkitekter og skaber herved landets femtestørste arkitektvirksomhed med 120 ansatte.

Netop 120 medarbejdere er ifølge adm. direktør og partner Michael Reventlow-Mourier fra KPF Arkitekter en nødvendig størrelse, når man skal dække de kompetenceområder, som byggeriet og kunderne stiller nu og i fremtiden:

”Byggeri bliver stadig mere kompliceret med skærpet lovgivning og krav inden for stort set alle områder. I dag skal man have specialiserede kompetencer inden for alle typer af byggerier og tværgående specialister inden for blandt andet energi, sundhed, indretning, materialer mv., og det gør det svært at være mindre arkitektvirksomhed, siger han og fortsætter: - Desuden skal man være fysisk tilstede i de enkelte regioner, så man kan servicere og sætte kunden i centrum på kundens hjemmebane”, siger Michael Reventlow-Mourier.

Komplimenterer hinanden

En altafgørende bevæggrund for alliancen er, at de to arkitektfirmaers kompetencer komplementerer hinanden. KPF Arkitekter er en af landets førende inden for nybyggeri og renovering af boliger, sundhed og pleje, erhvervsbyggeri, indretning og kirker, mens Erik Møller Arkitekter er en af Danmarks førende inden for kulturarv, restaurering, institutionsbyggeri samt boligrenovering med særlig fokus på energioptimering. Sammen med gensidige kompetencer inden for bygherrerådgivning har de to en meget komplet pakke, som nu skal tilbydes kunder i hele landet.

Samtidig matcher de to arkitektvirksomheder hinanden geografisk. KPF Arkitekter har kontorer i Viborg, Aalborg og Aarhus og står således stærkt i det jyske, mens Erik Møller Arkitekter stærkt i hovedstadsområdet. Derudover har Erik Møller Arkitekter de seneste år vundet flere større projekter i Norge, Sverige og Grønland og kan således trække et brohoved til Skandinavien med ind i det fusionerede selskab.

”Vi har en størrelse i dag, som gør, at det er svært at vinde nyt land. Eksempelvis står vi i Storkøbenhavn over for et sandt boom af boligbyggerier og boligrenoveringer, og det er et marked, hvor KPF Arkitekter er langt mere på hjemmebane, end vi er. Samtidig kan vi bidrage med vores ekspertise i det jyske, hvor vi hidtil har været afhængige af eksterne partnere", pointerer partner Trine Neble på vegne af partnerkredsen i Erik Møller Arkitekter i en pressemeddelelse.

De to virksomheder fortsætter under deres nuværende navne med KPF Arkitekter som moderselskab.

Ejerkredsen
Den nye ejerkreds i KPF Arkitekter består af de nuværende ni partnere fra KPF Arkitekter og de nuværende fire partnere fra Erik Møller Arkitekter.
Adm. direktør og partner Michael Reventlow-Mourier fra KPF Arkitekter bliver adm. direktør i de to selskaber, mens nuværende direktør hos Erik Møller Arkitekter, Kirsten Anker Sørensen, der ifølge pressemeddelelsen fra de to selskaber har arbejdet målrettet for alliancen, har valgt at søge nye udfordringer. Derudover fortsætter alle medarbejdere i de to virksomheder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109