23948sdkhjf

Byggenyt

REGION NORDJYLLAND

VRÅ: På baggrund af en beslutning om at etablere en ny daginstitution i Vrå ved idrætscenter Vendsyssel og en igangværende debat om at bygge ny skole i Vrå, er der udarbejdet et forslag til lokalplan, som Hjørring Byråd skal se på i morgen den 28.maj.

Vrå Skole skal enten renoveres eller erstattes af et nyt skolebyggeri. Bygges der nyt, er det planen, at skolen skal opføres i tilknytning til Idrætscenter Vendsyssel og den nye daginstitution. Lokalplanens formål er at sikre grundlaget for, at Vrå Skole og daginstitutionen kan etableres i området, samtidig med at den grønne kile i Vrå sikres.

I budgetaftale 2015-2018 er der afsat finansiering til et samlet skole- og daginstitutionsbyggeri. Der er afsat 35 mio. kroner i 2015-2016 til etablering af daginstitution, og der er afsat 10 mio. kroner i 2017-2018 til yderligere afklaring vedrørende skoledelen. De midler skal anvendes til renovering af den eksisterende skole, hvis der ikke findes en løsning med etablering af en ny skole i lokalplanområdet.

SØNDER TRANDERS: Aalborg Byråd har vedtaget forslag til lokalplan 4-10-101, som herefter fremlægges til offentlig høring fra 27. maj til og med 5. august 2015.

Lokalplanforslaget skal gøre det muligt at opføre et boligprojekt på et areal, umiddelbart syd for Sønder Tranders Bygade, i den sydøstlige kant af Sønder Tranders landsby.

Lokalplanområdet disponeres i fem delområder, som tillige udgør fem byggeområder, der skal sikre en landsbylignende struktur. Hensigten er at sikre sammenhæng med landsbyen, men samtidig også give plads for en nutidig arkitektur. Boligprojektet omfatter landsbyhuse i to plan som tæt-lav og/eller etagebyggeri, som organiseres i forskudte moduler langs blinde vejarealer med en lille privat have eller terrasse.

REGION MIDTJYLLAND

ØLSTRUP: Ringkøbing-Skjern Byråd har vedtaget Lokalplan nr. 378 samt et tillæg til kommuneplanen for et område ved Vanting Sø, Ølstrup endeligt.

Formålet med lokalplanen er at sikre, at der skabes et attraktivt område til boligformål med en høj grad af natur, der samtidig skaber en harmonisk overgang til det åbne land. Desuden er formålet at sikre, at området kan anvendes til offentlige formål, sådan at der kan opføres et multihus.

Klagefristen udløber den 12. juni 2015.

HVIDE SANDE: Teknik- og Miljøudvalget i Ringkøbing Skjern Kommune vedtog forleden at offentliggøre Forslag til Lokalplan nr. 384 samt et tilhørende kommuneplantillæg for et område ved Nørregade 86 i Hvide Sande.

Formålet med lokalplanen og kommuneplantillægget er at sikre, at området kan anvendes til centerformål, herunder erhvervsformål, samt kulturelle, rekreative og offentlige formål. Området påtænkes anvendt til kulturelt formål i form af menighedssal med tilhørende mødelokaler.

Indre Mission Hvide Sandes eksisterende menighedssal i Nr. Lyngvig nord for Hvide Sande er utidssvarende samtidig med, at samlingsstedet ligger forholdsvis langt fra brugerne. Foreningen ønsker derfor at opføre en ny menighedssal med tilhørende mødelokaler samt udendørsfaciliteter tættere på Hvide Sande.

Forslag til lokalplan og forslag til tillæg til kommuneplanen er fremlagt til offentlig høring frem til 31. juli.

REGION SYDDANMARK

VEJEN: Udvalget for skoler og børn i Vejen Kommune besluttede på sit seneste møde at indstille til byrådet, at der frigives rådighedsbeløb til et anlægsprojekt på Jels Skole.

I forbindelse med Budget 2015-18 blev der afsat anlægsmidler i 2015 og 2016 til ombygning og flytning af lokaler på Jels Skole.

D er i alt afsat én mio. kroner i 2015 og 951.000 kroner i 2016 til projektet, og disse penge ønskes nu frigivet.

Pengene skal blandt andet bruges til toiletter, gruppe- og forberedelsesrum, personalefaciliteter samt ventilation i den ældste del af skolen.

KOLDING: Kolding Byråd har sagt god for, at der anlægsbevilges 3,9 mio. kroner til en tilbygning til Lyshøjhallen.

Der skal opføres en tilbygning på cirka 400 kvm til bestående halfaciliteter indeholdende aktivitets- og bevægelsesfaciliteter, omklædnings- og toiletfaciliteter og et administrationslokale.

REGION SJÆLLAND

ROSKILDE: Roskilde Byråd skal på sit møde i dag blandt andet tage stilling til, om der skal frigives penge til udbygning af Trekronerskolen.

Forvaltningen har udarbejdet et oplæg til ombygning og udvidelse af Trekronerskolen, som byrådet nu bliver bedt om at godkende. Forvaltningen indstiller også til byrådet, at rådighedsbeløbet for 2015 forøges ved overførelse af ikke frigivet rådighedsbeløb fra 2014 til 2015 på 2,5 mio. kroner, og at der gives en anlægsbevilling på seks mio. kroner ved frigivelse af det reviderede rådighedsbeløb til udvidelse af Trekronerskolen i 2015.

Den seneste kapacitetsvurdering viser, at Trekronerskolen de kommende år stabiliserer sig som en skole med fire spor skole. Skolen har allerede årgange med fire klasser, og der har de senere år været opsat midlertidige, lejede pavilloner for at have lokaler nok. Med budget 2015 blev der afsat midler til at etablere en varig løsning.

Skolen vil med det udarbejdede forslag få etableret nye klasselokaler og samtidig få ombygget eksisterende lokaler i indskolingen og SFO, så de kan bruges mere hensigtsmæssigt.

Byggeriet skal ifølge planerne gennemføres i 2016.

HOLBÆK: Holbæk Byråd har besluttet at indgå aftale med Lejerbo om opførelse af små og billige boliger i Holbæk i overensstemmelse med Lejerbos ”Startbo”-koncept. Samtidig har byrådet besluttet at sælge et areal på Sam­søvej til Lejerbo.

Oprindelig var det planen, at de små boliger skulle opføres på Slotshaven, men det har efterfølgende vist sig, at de trafikale forhold på Slotshaven ikke er optimale.

Også antallet af boliger er siden den første plan ændret fra 40 til det største antal boliger, der kan opføres på arealet - dog højst 70. Et øget antal boliger giver byggeprojektet en bedre økonomi. Boligerne i Lejerbos ”Startbo”-koncept er et-rumsboliger med et nettoareal på 32 kvm med eget køkken og bad.

En anvendelse af grunden på Samsøvej til billige boliger fordrer, at der udarbejdes et kommuneplantillæg og en ny lokalplan, og det forventes, at denne proces vil tage otte til12 måneder.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125