23948sdkhjf

Entreprenører er glade for udbudsdialog

Det er fornuftigt, at Vejdirektoratet tager fat i de udførende aktører, inden de former deres udbudsstrategi på drifts- og vedligeholdelsesområdet, mener entreprenører
Der er fordele at hente ved tidlig involvering, mener flere entreprenører, som Licitationen - Byggeriets Dagblad har talt med om Vejdirektoratets prioritering af dialog, før de udformer deres kommende udbudsstrategi på drifts- og vedligeholdelsesområdet.

En udbudsstrategi, som forventeligt kommer til at indeholde op mod 500 kontrakter, der løber fra 1. januar 2018 og fire år frem, og som samlet har en værdi af cirka 1,2 mia. kroner om året afhængigt af den politiske bevilling.

”At de prioriterer dialogen, synes vi rigtig godt om. Det er en god idé”, siger Hans Oluf Krog, adm. direktør for Colas A/S og påpeger, at det vigtigste er, at udbud kan lade sig gøre rent praktisk. Ved at indgå i dialog sikrer man bedst, at udbuddet har en form, som entreprenørerne kan og vil byde på, lyder det.

Det er Michael Stisen, divisionsdirektør i Arkil A/S enig i.

”Et godt kontraktmateriale giver de bedste forudsætninger for et godt samarbejde og en god pris”, fortsætter han og fremhæver, at Vejdirektoratet generelt har en god tradition for at indbyde til dialog.

En prioritering, som andre aktører kunne lære af, mener han og understreger, at man som entreprenør i mange tilfælde blot får udleveret udbudsmaterialet, når man er blevet prækvalificeret. Og på den måde bliver der ikke åbnet for, at man kan komme med konstruktive inputs til forbedringer, forklarer han.

Skepsis over for formen

Begge stiller de spørgsmålstegn ved, om et stort udbudskompleks har de forventede fordele.

Michael Stisen peger blandt andet på, at hvis man som entreprenør ikke vinder en kontrakt, så er man væk fra området i lang tid, hvilket senere kan påvirke konkurrencen, fordi man som virksomhed måske begynder at satse på andre områder. Af den grund kan han godt se en fordel i at udbyde opgaverne oftere - og også i mindre pakker.

Begge er de klar på at mødes med Vejdirektoratet, og hos Arkil A/S, som allerede har modtaget en tilkendegivelse om, at de vil blive inviteret til at deltage i dialogen, vil man nu internt gå i gang med at lave en opsamling over konstruktive indspark, som de vil byde ind med, fremhæver Michael Stisen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141