23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION NORDJYLLAND

LØKKEN: På baggrund af en konkret ansøgning om etablering af et solvarmeanlæg er der udarbejdet et forslag til lokalplan for et område øst for Løkken, hvor Løkken Varmeværk ønsker at etablere et solfangeranlæg på i første omgang cirka 12.000 kvm. Der kan på et senere tidspunkt blive tale om en udvidelse af anlægget.

Hjørring Byråd har lokalplanforslaget og et tilhørende forslag til kommuneplantillæg på dagsordenen i morgen 28. maj.

REGION SYDDANMARK

SØNDERBORG: Sønderborg Kommune har fået knap 1,9 mio. kroner fra Transportministeriet til en cykelsti i den gamle jernbanetunnel under Kongevejskrydset ved biblioteket. Fra tunnelen bliver der direkte forbindelse til den planlagte supercykelsti til Nordals via Sundsmarksvej.

Projektet er en del af kommunens cykelhandleplan, der har som mål at gøre kommunen til den mest cyklende i Syddanmark inden 2028. I øjeblikket foregår cirka 12 procent af al transport i kommunen på cykel, og det tal skal op til gavn for både miljøet og folkesundheden.

Transportministeriet støttede sidste år etableringen af en supercykelsti mellem Sønderborg og Danfoss med to mio. kroner. Det er i fortsættelse af dette projekt, den nye ansøgning er imødekommet, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Det samlede budget for cykeltunnelen og stien bag ved Ahlmannsvej er på cirka 4,7 mio. kroner, så kommunekassen skal supplere.

Projekteringen af arbejdet foretages næste år, hvorefter selve arbejdet med at anlægge stien ventes gennemført fra foråret 2017 til foråret 2018.

REGION SJÆLLAND

RØDBY: Lolland Kommunes Teknik- og Miljømyndighed har på grundlag af en gennemført VVM screening afgjort, at Rødby Karting Rings etablering af ny gokartbane på Færgevej 26 i Rødby ikke er VVM-pligtigt.

Der er udarbejdet lokalplan for området, hvor gokartbanen skal ligge, og den er offentliggjort den 9. maj.

HOLBÆK: Holbæk Kommune har vedtaget forslag til kommuneplantillæg 21 og forslag til lokalplan 3.47, som herefter er blevet fremlagt til høring frem til 17. juli. Forslagene åbner mulighed for at udvide det eksisterende parkeringsareal mod øst ved Skagerakvej og sikrer den eksisterende dagligvarebutik.

REGION HOVEDSTADEN

HERLEV: Forsyningsselskaberne Nordvand og Hofor vil etablere et anlæg langs og under Kagsåen til håndtering af regn- og spildevand. Anlægget skal sikre bedre vandkvalitet i åen, begrænse tilfælde af oversvømmelser ved skybrud og begrænse overløb med urenset spildevand til naturområderne.

Projektområdet strækker sig fra Klausdalsbrovej til Motorring 3. Projektet omfatter en ny, lukket bassinledning med et volumen på 3.800 kbm over en strækning på cirka to km langs og under Kagsåen. Over jorden vil der ske en landskabelig bearbejdning af området langs Kagsåen.

Forvaltningerne i Gladsaxe og Herlev kommuner har udarbejdet en screening og vurderer, at projektet er VVM-pligtigt efter Planloven. Derfor skal der udarbejdes en VVM redegørelse, som viser projektets mulige påvirkning af miljøet.

Teknik- og Miljøudvalget i Herlev Kommune besluttede på sit seneste møde at meddele forsyningsselskaberne, at Kagså kvalitetsprojekt er VVM pligtigt og at selskaberne skal ansøge om en VVM tilladelse.

Trafik- og Teknikudvalget i Gladsaxe Kommune traf en tilsvarende beslutning på sit møde forleden.

GLADSAXE: I forbindelse med projektet Gladsaxe Cykler besluttede Trafik- og Teknikudvalget i sommer at igangsætte en række projekter og aktiviteter, finansieret af Pulje til trafiksanering og forbedring for cyklister 2014.

Aktiviteterne omfattede blandt andet projektering af cykelstier på Kong Hans Allé og Møllemarken med henblik på at anlægge stierne i 2015.

Der foreligger aktuelt et projektforslag med 1,7 meter brede cykelstier på Kong Hans Allé på strækningen mellem Valdemars Allé til Stengårds Allé.

Nordvand vil fremme et klimatilpasningsprojekt på Kong Hans Allé, og derfor er der udarbejdet et fælles projekt, der tager højde for både cykel- og klimaformål.

Det er aftalt, at Nordvand afholder udgiften til klimadelen, mens Gladsaxe Kommune afholder udgiften til cykelsti-projektet. Nordvand har ansvaret for at udarbejde udbudsmateriale og detailprojekt. I udførelsesfasen overtager Gladsaxe Kommune bygherrerollen efter nærmere aftale med Nordvand.

Tidsplanen forudsætter, at mest muligt anlægsarbejde udføres i skolernes sommerferie.

Trafik- og Teknikudvalget godkendte på sit seneste møde klima- og cykelstiprojektet på Kong Hans Allé, ligesom finansieringen af kommunens udgifter til cykelstiprojektet på Kong Hans Allé på 3.300.000 kroner blev godkendt.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125