23948sdkhjf

Der er en spraydåse i faldstammen

Firmaet ”In Copenhagen Pipe” bor i Jylland og har speciale i at sprøjte nye rør inden i gamle
Teknikken er en del mere udviklet, end når et S-tog svines til med graffiti. Og målet er anderledes nobelt, når folkene fra IC Pipe svinger spraydåsen.

Der er nemlig faldstammer i spraydåserne hos IC Pipe. I princippet betjener IC Pipes mandskab sig af roterende spraydåser, der suser rundt inden i udtjente faldstammer. Ud af dyserne kommer et elastisk tokomponent materiale, som hurtigt hærder til en ny, tre millimeter tyk og fleksibel overflade inden i det gamle rør.

”I stedet for at re-line med strømpeforing, laver vi en spray-lining, som giver den gamle faldstamme en indvendig coating, der er 10 gange mere glat end pvc. Det giver både mindre besvær for vore kunder, og for beboerne i ejendommene er det hurtigt, effektivt og nemt”, forklarer Henrik Gammelgaard, som er medejer af og direktør for IC Pipe.

Flere anlæg på vej

Det er godt et års tid siden, han startede IC Pipe sammen med Bo Sørensen. De startede med et enkelt anlæg til spray-lining, men har ramt så godt med spray-metoden, at firmaet fra september udvider med yderligere tre anlæg. Ordrebogen antyder, at yderligere et par anlæg kan være på vej i ordre.

”En englænder og en svensker udviklede de anlæg, der anvendes til at spraye materialet rundt i rørene. I dag har svenskeren slået sig sammen om produktionen af anlæggene med min mor, Lone Gammelgaard, og Lars Stenberg i firmaet Repipe Lining Systems. Produktionen foregår i Stoholm, og anlæggene sælges nu over hele verden”, fortæller Henrik Gammelgaard.

Lone Gammelgaard er også adm. direktør for firmaet Dancutter, som hun ejer sammen med Lars Stenberg. Dancutter har ligeledes adresse på Industrivej i Stoholm og laver robotter og grej til kloakvedligeholdelse.

Fleksibelt materiale

”Foruden at producere anlæggene, leverer Repipe Lining Systems også det materiale af polyutea og polyurethan, som vi sprøjter indvendig i afløbsrørene. Det er en elastisk tokomponent plasticlim, som er 60 procent fleksibel. Dermed kan materialet arbejde i takt med temperaturændringer. En klar fordel blandt andet i gamle støbejernsrør”, siger Henrik Gammelgaard.

”Vi indleder altid et nyt projekt med en ejendoms-inspektion, hvor vi vurderer toiletterne og systemet. Toiletter og vandlåse afmonteres, og så kører vi igennem med højtryksspuling for at rense rørene helt ind til fast materiale. Derefter tørrer vi rørene helt ud med varmeblæsere, hvorefter vi kan gå i gang med selve coatingen”, fortæller direktøren.

Ingen samlinger

Med Repipe Lining-systemet sendes en slange ind i de gamle rør. Foruden spraydyser, er slangen også udstyret med kamera, så operatørerne nøje kan følge processen. Efter to timers hærdning, gentages coatingen, og når røret har fået andet lag, har det samtidig fået en tre millimeter tyk, ny inderside. Et nyt rør inden i det gamle.

”Da materialet er sprayet på, opnår vi et nyt afløbssystem helt uden samlinger. Samtidig har det altså en overflade, der er væsentligt mere glat end pvc, så der ikke er noget, der risikerer at blive hængende i rørsystemet fremover”, siger Henrik Gammelgaard.

Når toilet og vandlås er monteret igen, skal toilet og vand fredes i omkring fire timer, hvorefter afløbene er klar igen.

In Copenhagen i Stoholm
IC står for ”In Copenhagen”. Og In Copenhagen Pipe ApS har adresse i Stoholm i Midtjylland.
”Det hele er såre enkelt og logisk. Vi har vores adresse i Stoholm, men også på Gjeddesdal Gods ved Greve, og vores hovedaktivitet ligger på Sjælland og i København. Det giver nu ingen problemer, at vi har Copenhagen i firmanavnet. Dels kalder vi os i det daglige simpelthen IC Pipe. Og dels kan Royal Copenhagen jo også købes både på Fyn og i Jylland”, siger direktør Henrik Gammelgaard.
”Vi er en selvstændig entreprenørvirksomhed med spray-coating med repipe-metoden som speciale, og køretøjerne har udrykningsadresse fra Greve”.
Også firmaet GP Entreprise i Tjele ved Viborg renoverer faldstammer og kloakrør med re-lining metoden.
”Vi har delt landet op imellem os, så GP Entreprise opererer i Nord- og Midtjylland, mens vi tager os af resten. Altså både Sønderjylland, Fyn og Sjælland med København. Mængden af renoveringsmodne faldstammer gør, at tyngden naturligvis ligger i hovedstadsområdet”, siger Henrik Gammelgaard.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14