23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Opsving og valg

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad
De gode tider venter forude. Nogenlunde sådan kan man meget vel konkludere på de to økonomiske nyheder, som ramte nyhedsbilledet i går.

Først vismandsrapporten, der konkluderer, at dansk økonomi har budt på beskeden vækst det seneste halvandet år, og at denne fremgang bliver forstærket de kommende år.

Og umiddelbart efter valgte regeringen så at fremrykke offentliggørelsen af sin økonomiske redegørelse til i går mod som tidligere torsdag.

Og i disse dage, hvor valgspekulationer tager mere og mere til, var redegørelsen vand på regeringens mølle. For ifølge redegørelsen er syv år med magre økonomiske resultater nu erstattet af positive vækstskøn. Og det er vel resultater, som regeringspartierne selvfølgelig vil bruge i den valgkamp, der venter lige rundt om hjørnet.

Men man må også sige, at regeringen gør sit til, at spekulationerne om et folketingsvalg, inden sommerferien for alvor tager til. Den har de seneste uger haft travlt med at sende en stribe af nye regeringsoplæg på gaden. Så sent som i går, hvor et nyt velfærdsoplæg også blev fremlagt.

Rækken af oplæg kan selvfølgelig tolkes på mange måder, men det ligner unægtelig, at regeringen nu har gjort sig klar til valgkamp.

Og gårsdagens fremrykning af den økonomiske redegørelse kan vel tolkes som, at regeringen nu har valgapparatet klar.

Alt er selvfølgelig op til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), men meget er lagt til rette, og faren er jo, at samfundet går i et ”valg-vakuum”, hvis hun venter med at trykke på valgknappen.

Så lad os nu få det valg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11