23948sdkhjf

IT-virksomhed bygger nyt dansk hovedkontor i Sønderborg

Kraftig vækst får Saab Danmark til at forlade videncentret Alsion i Sønderborg og bygge i nyt erhvervsområde
I midten af juni tager entreprenørmaskinerne det første spadestik til et nyt hovedkontor for en af Sønderborgs fremadstormende it-virksomheder, Saab Danmark.

Virksomheden, der på tre år har tredoblet omsætningen fra 60 til 180 mio. kroner, kan ikke længere være i de nuværende omgivelser på viden- og kulturcentret Alsion i Sønderborg, for de seneste års vækst har skabt 20 nye arbejdspladser, så virksomheden i dag harer 70 ansatte. Og det betyder, at der er behov for mere plads.

Det nye hovedkontor opføres af Sønderborg Ingeniør- og Byggeforretning (SIB) i Sønderborgs nye erhvervsområde, Porten, der ligger ud mod Alssundbroen og motorvejen.

Bygningen på 3.260 kvm er designet af SIB’s tegnestue i nært samarbejde med Saab Danmark og ved at udnytte det skrånende terræn bliver en del af hovedkontoret på to etager.

Bygningen holdes i jordfarvede nuancer med mursten fra Petersen Tegl. Projektet skaber arbejde til gennemsnitlig 40 håndværkere i et helt år – alt udført af SIB’s lokale medarbejdere.

Hos SIB glæder direktør Torben Golles sig over, at Saab Danmark ønsker at etablere sig på Porten.

”Det understreger den interesse mange virksomheder har, om at placere sig synligt og fremtidssikret i eget domicil, centralt blandt andre dynamiske virksomheder”, siger Torben Golles i en pressemeddelelse.

Det var områdets beliggenhed, og muligheden for at få en synlig placering, der gjorde, at Saab Danmark valgte at bygge et nyt hovedkontor ved Porten.

Her har feriehusudlejeren Novasol netop åbnet en ny afdeling, og der er også plads til domicilbyggerier, liberale erhverv og detailhandel. Samtidig er det let og hurtigt at komme til og fra området både i bil og på cykel.

Saab Danmarks nye byggeri står færdig næste sommer.

Saab Danmark
Saab Danmark er en del af den svenske Saab-gruppe, der er en af verdens førende leverandører af højteknologisk udstyr til forsvarsindustrien og den civile sikkerhed. Produktionen af biler er derimod ikke længere en del af gruppen, og foregår i et kinesiskejet selskab – National Electric Vehicle Sweeden AB - der har retten til at anvende Saab-navnet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14