23948sdkhjf

Sygehus opnår certificering i bæredygtighed

Nykøbing F. Sygehus har som det første sygehusbyggeri i Danmark opnået en præ-certificering, der sikrer, at nybyggeriet er bæredygtigt og har høj kvalitet inden for blandt andet miljø og økonomi.
Som det første sygehus i Danmark har Nykøbing F. Sygehus som en del af et pilotprojekt for hospitalsbyggeri i hele landet fået en såkaldt Dgnb præ-certificering, der er et internationalt diplom på bæredygtigt byggeri.

”Præ-certificeringen viser, at Nykøbing F. Sygehus laver et fremtidsvenligt byggeri, der fremadrettet tager højde for blandt andet driftsomkostninger og miljøet. Vi lægger ikke kun vægt på en enkelt ting i vurderingen, men på helheden i byggeriet. En certificering gør det synligt for omverdenen, at byggeriet er bæredygtigt og lever op til nogle ambitiøse kriterier, og det har Nykøbing F. Sygehus gjort indtil videre”, siger Lene Fjelrad Christfort, der er Dgnb-auditor på byggeriet og projektleder hos White arkitekter a/s, i en pressemeddelelse.

Udsigten spiller ind

Certificeringen omhandler en ny sengebygning, der bygges i samme stil som den nuværende med røde tegl, hvide vinduespartier og tre fløje, som minimerer gåafstanden mellem afdelingerne for personalet.

Sygehuset har udsigt til park og det nærliggende Guldborgsund, og netop udsigten fra sengen og genoptræning i haven mellem de tre nye fløje kvaliteter spiller ind, når byggeriet skal bedømmes på bæredygtighed. Kvaliteter som patienterne nyder godt af, når den nye sengebygning står færdig.

”Vi er utrolig glade for, at vi er blevet præ-certificeret. Det viser, at vores byggeri er bæredygtigt, men også at vi tænker på vores patienter og personalets miljø. Vi har arbejdet meget målrettet på at opfylde kravene, og præ-certificeringen giver os et håndgribeligt bevis på, at bygningen lever op til nogle høje krav og er fremtidssikret”, siger stabschef Michael Værnhøj Jørgensen fra Nykøbing F. Sygehus.

Første spadestik tages 25. august, og bygningen står færdig i 2017, hvor sygehuset efter planen modtager den endelige certificering.

DBNB
DGNB har udviklet et standardiseringssystem, hvis formål er at fastsætte en række kriterier for bæredygtigt byggeri.
I Danmark er DK Green Building Council ansvarlige for certificeringsordningen. Systemet fokuserer på bygningen som helhed, hvor byggerierne skal levere en høj miljømæssig, økonomisk, proces, social og teknisk kvalitet, før de kan bryste sig af en certificering.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141