23948sdkhjf

Det centrale Grenaa skal nytænkes

Tre arkitekt- og ingeniørteams er udpeget til at deltage i en idékonkurrence med navnet Den attraktive midtby
En idékonkurrencen skal give bud på, hvordan centrale pladser og gader i Grenaa kan udvikles, så bylivet bliver styrket - også uden for butikkernes åbningstid.

Projekt ”Den attraktive midtby” er en del af den fem-årige områdefornyelse i Grenaa.

Arkitekt- og ingeniørteams har siden marts kunnet ansøge om at blive udvalgt til konkurrencen, og 18 virksomheder ansøgte.

Et flot felt

Kultur- og udviklingsudvalget i Norddjurs Kommune har valgt tre teams, med Skaarup Landskabsarkitekter, C. F. Møller og Schønherr i spidsen, som de hold, der de næste måneder skal komme med bud på en helhedsplan for Grenaa midtby.

”Det har været et flot felt med stor erfaring og kompetence. Nu bliver det spændende at se, hvilke forslag de tre udvalgte teams vælger at præsentere”, siger Else Søjmark, formand for kultur- og udviklingsudvalget.

Mange referencer

Rådgiverholdene er valgt, fordi de samlet set og meget overbevisende har dokumenteret mange referencer fra tilsvarende eller lignende opgaver inden for skitsering, projektering af byrum og helhedsplanlægning. lyder det fra kulturudvalget.

I august skal de tre teams aflevere deres ideer og planer. Herefter vurderer et bedømmelsesudvalg forslagene og finder frem til en vinder, og i oktober godkender Kommunalbestyrelsen, hvem af de tre, der skal stå for gennemførelsen af forandringerne i midtbyen.

”I det videre arbejde lægger vi også stor vægt på, at borgere, foreninger, kulturinstitutioner og erhvervsdrivende bliver inddraget med deres ønsker til og viden om midtbyen,” siger Else Søjmark.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.396