23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION HOVEDSTADEN

BRØNDBY: Teknik- og Miljøudvalget i Brøndby Kommune anbefaler nu, at der gives en anlægsbevilling på knap fire mio. kroner til ”Projekt nr. 223079 - Trafiksikkerhedsforanstaltninger, cykelstier og fortove mv.” for at forbedre trafiksikkerheden, ikke mindst for cyklister.

Der er afsat rådighedsbeløb på investeringsoversigten.

Arbejdet udføres efter forudgående indhentning af tilbud fra to-tre entreprenører, og Teknisk Forvaltning forventer at igangsætte arbejdet i juni måned.

FREDERIKSBERG: By- og Miljøudvalget i Frederiksberg Kommune skal på sit møde den 27. april tage stilling til et projektforslag for indretning af et nyt byrum under Bispeengbuen - et udendørs kulturhus.

Kommunalbestyrelsen godkendte den 1. december 2014 firmaet Platants ”Koncept for aktiviteter og indretning under Bispeengbuen”. Konceptet skal afprøve forskellige muligheder gennem anlæg af midlertidige byrum og forskellige events.

Områdefornyelsen og Platant har siden Kommunalbestyrelsens beslutning arbejdet videre med konkretisering af den fysiske indretning for arealet.

I indretningen af det udendørs kulturhus er der fokuseret på at skabe opholds- og aktivitetsmuligheder, som især er et ønske fra unge i området. Yderligere har det været et fokus at skabe faciliteter, som understøtter events og aktiviteter, således at kultur- og idrætsaktører nemt kan benytte arealet. Indretningen er desuden blevet koordineret og udformet således, at det understøtter afholdelse af det kommunale loppemarked under Bispeengbuen. Endelig har det også været et fokus at binde de to områder på hver side af Bispeengbuen sammen.

Arealet kommer til at indeholde en oplyst asfalteret boldbane, tribune til ophold og leg, loungeområde med kunstinstallation, scene, der også giver mulighed for filmfremvisning, trænings- og parkourredskaber, mødelokale med thekøkken, opbevaringsmuligheder, toiletfaciliteter til brug ved events og konkrete aktiviteter og affaldssortering.

Det midlertidige byrum forventes etableret ultimo juni 2015.

REGION SYDDANMARK

HADERSLEV: Haderslev Kommune har solgt et areal afgrænset af Ved Havnen 18A, kanalen ved Chr. X’s vej og havnepromenaden. Forinden køberen igangsætter anlægsarbejder på parcellen foreslås det, at kajkonstruktionen på hele Kulkajen renoveres. Der er udarbejdet en tilstandsrapport af Haderslev, Aarøsund og Aarø Havn i februar 2014, som beskriver forslag til renovering af kajkonstruktioner på Haderslev Havn. Tilstandsrapporten fastslår, at der alene er problemer med ”pølsninger” mellem jernbetonspunsene. Dette har medført, at materialet bag spunsen delvist er blevet udvasket til fjorden. Rambøll forelår derfor, at der alene foretages en renovering af områder med blotlagt armering, og at der foretages en tætning af spuns ved at montere en plade på ydersiden de steder, hvor der er utætheder.

Sekretariat og Udvikling indstiller, at forslaget fra Rambøll godkendes, og at der anvendes 1,182 mio. kroner til arbejdet.

Haderslev Byråd har sagen på dagsordenen den 28. april.

REGION MIDTJYLLAND

ULSTRUP: Favrskov Byråd bliver på sit møde den 28. april blandt andet bedt om at godkende første etape af etablering af en hævet træsti på en del af trækstien ved Ulstrup. Byrådet skal i tilknytning hertil træffe afgørelse om at frigive 500.000 kroner fra anlægsbudget 2015 til partnerskabsprojektet ”Trækstien ved Ulstrup”.

Favrskov Kommune deltager i et grønt partnerskab om etablering af hævede træstier, fiskeplatforme og formidling ved Trækstien i Ulstrup. Projektet skal ses i sammenhæng med de øvrige udviklingsprojekter i Ulstrup såsom opgradering af det offentlige opholdsområde Dannebrogspladsen og etablering af gydebanker i Gudenåen.

Projektet ”Trækstien ved Ulstrup” er blevet reduceret i forhold til det grønne partnerskabs oprindelige projekt, da det ikke har været muligt at opnå tilskud fra private fonde. Teknik og Kultur har derfor opdelt projektet i en første etape til realisering i år og en anden etape, der realiseres på et senere tidspunkt. Første etape består af en cirka 800 meter hævet træsti mellem Dannebrogspladsen og Hagenstrupparken, et mindre spang på 30 meter, etablering af tre fiskeplatforme samt formidling i form af QR- koder og informationstavler.

Anlægsarbejdet forventes at gå i gang omkring 1. juli i år og forventes at være afsluttet i slutningen af året.

REGION NORDJYLLAND

MORSØ: TDC ønsker at opføre en 42 meter høj antennemast til mobildækning af Karby-området.

Udvalget for Teknik og Miljø i Morsø Kommune besluttede forleden at meddele landzonetilladelse til opstilling af masten på ejendommen Næssundvej 382.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125