23948sdkhjf

C.F. Møller taber tocifret millionbeløb

Arkitektvirksomheden har tabt et tocifret millionbeløb på sin deltagelse i rådgivergruppen for Det Nye Universitetshospital i Aarhus. Nedskrivningen præger et ellers pænt 2014-regnskab
C.F. Møller havde en blandet oplevelse med regnskabet for 2014. Både omsætning og driftsresultat steg til det højeste niveau i flere år, men alligevel stod arkitektvirksomheden tilbage med et negativt resultat på 4,3 mio. kr. før skat.

Årsagen skal findes i C.F. Møllers andel i Rådgivergruppen DNU, som bygger Det Nye Universitetshospital i Aarhus. Konsortiet består af fem virksomheder, hvoraf C.F. Møller er den ene med en ejerandel på 33 procent, skriver Building Supply.

”Det er desværre en sag, der er tabsgivende lige nu. I regnskabet for 2014 har vi taget det tab, der vil være i restperioden. Det skal vi gøre rent regnskabsteknisk, men det er også vigtigt at få gjort rent bord og komme videre”, siger koncerndirektør Klaus Toustrup til Building Supply.

C.F. Møller opgjorde i 2013 virksomhedens andel i Rådgivergruppen DNU til at påvirke regnskabet negativt med 11,6 mio. kroner, og i 2014-regnskabet er de forventede udgifter opgjort til 20,3 mio. kroner. Dermed kommer engagementet i konsortiet altså til at koste over 30 mio. kr. for arkitektvirksomheden fordelt over to år.

Trimmet organisation

Det har samtidig udfordret C.F. Møller i forhold til at skære yderligere omkostninger fra, og det er især lykkedes på personalesiden.

Selv om antallet af medarbejdere faktisk er steget fra 319 i 2013 til 320 i 2014, er personaleomkostningerne faldet med 9,5 mio. kroner.

”Vi har arbejdet på at trimme organisationen hele vejen rundt. Det har blandt andet handlet om at sørge for, at vi ikke er for tunge i toppen, samt at vi besidder de rette ledelseskompetencer de forskellige steder. Vi har derfor taget nogle led ud, som ikke bidrog så meget til effektiviteten. Det vil også sige, at ledelsen flere steder er kommet tættere på projektlederne og de andre kernemedarbejdere”, forklarer Klaus Toustrup, som oven i købet også skar omkring ni mio. kroner af personaleomkostningerne fra 2012 til 2013.

Forventer overskud i år

Tilbage står en tilslebet organisation og et engagement i Rådgivergruppen DNU, som forventelig ikke påfører C.F. Møller yderligere tab. Og det giver grobund for optimisme hos koncerndirektøren, som arbejder ud fra en officiel forventning om et fald i både omsætning og indtjening.

Til gengæld skal bundlinjen for 2015 altså vise overskud efter to år med røde tal.

”Der vil altid være nogle projekter, som går godt, og andre, der går mindre godt. Sådan er virkeligheden. Men vi er tilbage i vores normale position nu, og som det har set ud de første måneder af det nye regnskabsår, ligger vi lidt foran budgetterne, så det er jo positivt”, siger Klaus Toustrup om udsigterne til at fremvise et overskud næste år.

C. F. Møller A/S
Mio. kroner
2013 2014
Omsætning 297,8 316,6
Resultat før skat -6,7 -4,4
Årets resultat -5,0 -3,0
Egenkapital 38,1 32,1
Antal ansatte 319 320

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156