23948sdkhjf

Tyskland afviser genforhandling af den dansk-tyske Femern-aftale

Ønske om genforhandling af statstraktaten mellem Danmark og Tyskland afvises af stort flertal i Forbundsdagen i Tyskland
Der kommer ingen genforhandling af statstraktaten mellem Danmark og Tyskland om den faste Femern-forbindelse.

Et stort flertal i Forbundsdagen i Tyskland står ved tunnelen.

Med stemmer fra regeringskoalitionen CDU/CSU og SPD har Udvalget for trafik og digital infrastruktur i Forbundsdagen onsdag afvist en anmodning fra De Grønne om en ensidig opsigelse af statstraktaten mellem Tyskland og Danmark. Dermed er den sidste rest af tvivl om statstraktaten fejet til side.

”Koalitionen står ved den faste forbindelse under Femern Bælt. Forbindelsen er det vigtigste TEN-projekt i Nordeuropa. Det understregede CDU/CSU og SPD i dag i udvalget for trafik og digital infrastruktur. Med koalitionens stemmer blev en anmodning fra Grünen om en ensidig opsigelse af statstraktaten med Danmark afvist. En ensidig opsigelsesklausul findes slet ikke i traktaten. Afvisningen af anmodningen er et klart signal fra koalitionens side for den faste forbindelse under Femern Bælt”, sagde den trafikpolitiske talsmand fra CDU/CSU’s parlamentariske gruppe, Ulrich Lange, og den ansvarlige ordfører, Gero Storjohann, i en fælles pressemeddelelse.

Forudsætninger ændret

Ud over De Grønne har enkeltmedlemmer, blandt andre det fremtrædende SPD-medlem Bettina Hagedorn, ønsket statstraktaten genforhandlet med den begrundelse, at forudsætningen er ændret siden traktaten blev indgået i 2009.

”Grundlaget for opførelsen af den faste forbindelse under Femern Bælt er statstraktaten mellem Danmark og Tyskland, der trådte i kraft den 14. januar 2010. Ifølge den overtager Danmark projektering, anlæg og finansiering af kyst til kyst-forbindelsen, der bygges som en sænketunnel. Traktatens kerneudsagn er, at begge partier gør alt i deres magt, for at realisere projektet”, hedder det i pressemeddelelsen fra CDU/CSU.

Anlægsloven forventes i øvrigt vedtaget i Folketinget på tirsdag.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.113