23948sdkhjf

Regeringens vækstinitiativer er på trapperne

Regeringens vækstinitiativer vil blive lanceret i løbet af de kommende uger. Dansk Byggeri forventer et udspil uden de store penge
Siden nytår har dansk erhvervsliv ventet spændt de på vækstinitiativer, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) bebudede i sin nytårstale. Det bliver ikke en samlet pakke som vækstpakkerne fra foråret 2013 og 2014. I stedet vil de enkelte initiativer blive lanceret i drypvis i de kommende uger.

Direktør i Dansk Byggeri, Michael H. Nielsen, forventer ikke, at der følger store penge med de lovede initiativer.

”Vi tror, der kommer et udspil, som ikke koster noget særligt, men hvor man justerer på nogle mere tekniske organisatoriske ting, som regulerer byggeriet. Det kunne være byggesagsbehandlingen, statikerordningen eller nøgletal”, siger han.

Drømmescenariet

Et drømmescenarie for Dansk Byggeri ville dog være en vækstpakke med et goddag til Boligjobordningen og et farvel til NOx-afgiften.

”Vi må konstatere, at der ikke er politisk opbakning til at genindføre Boligjobordningen, så derfor har vi også i vores seneste input til, hvordan man får et spirende opsving, peget på, at man bør fjerne NOx-afgiften og effektivisere byggesagsbehandlingen, så de kommunale forskelle i regelfortolkning fjernes”, siger Michael H. Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125