23948sdkhjf

Generationsskifte – og klar til vækst

Forsyningsselskaberne bliver større, og fynske Berotech vil være klar til nye udfordringer
Berotech er specialister i at renovere kloakker uden at grave dem op.

Med Torben Pedersen i spidsen har Berotech gennemført et generationsskifte, der skal ruste virksomheden til en ny tid med stadigt større forsyningsselskaber.

Den 1. marts startede Torben Pedersen som adm direktør i Berotech A/S. Anledningen var et generationsskifte, idet han afløste Flemming Jordt, der grundlagde virksomheden i 2001.

Berotech har specialiseret sig i opgravningsfri renovering af kloakker, hvor kunderne primært er en række forsyningsselskaber over hele landet.

Torben Pedersen, 37 år, kommer fra Kongskilde-koncernen, hvor han de seneste 5 år har haft en række internationale ledelsesopgaver inden for salg og projektledelse. Oprindeligt er han uddannet landbrugstekniker.

Flemming Jordt, 65 år, fortsætter i en nøglerolle, hvor han skal udbygge rollen som sparringspartner for kunderne og være back up til de øvrige medarbejdere i projektorganisationen. Samtidig fortsætter han i virksomhedens bestyrelse, ligesom han ejer halvdelen af virksomheden.

Udvikling af virksomheden

Torben Pedersens opgave bliver at udbygge Berotechs position som en de førende leverandører inden for ”no dig” i Danmark, men også i Sverige og Tyskland, der efterhånden står for 30 procent af omsætningen.

Blandt udfordringerne er den stadigt stigende koncentration blandt de danske forsyningsselskaber, der i dag omfatter knap 90 selskaber. Men det tager de med sindsro i virksomheden.

”Som den fleksible og vågne spiller i markedet tilpasser vi os hurtigt til kundernes behov for renovering og planlægning”, siger den nye administrerende direktør Torben Pedersen

Ifølge grundlægger Flemming Jordt har Berotech altid været hurtig til at tilpasse sig nye krav, og man var for eksempel først med at blive miljø- og arbejdsmiljøcertificeret inden for ”no dig”. Der er også investeret i planlægningssystemer og sidst, men ikke mindst, har virksomheden koncentreret sig om det, de er bedst til: renovering af kloakledninger uden opgravning.

Styrker kundesupport

Fokus på effektiviseringer hos forsyningsselskaber og boligselskaber mv. stiller større krav til leverandørerne om kompetent sparring og planlægning, vurderer de hos Berotech. Flemming Jordt skal sammen med de øvrige projektledere styrke indsatsen.

”Jeg glæder mig til at kunne koncentrere mig om at hjælpe kunderne. Vi er kendt for god sparring, men i de senere år har jeg ikke haft tid nok til det”, siger Flemming Jordt, nu senior projektleder og konsulent.

Potentialet er stort

Potentialet for kloakrenoveringer er stort, påpeger de hos Berotech, da forsyningsselskaberne har holdt igen med de nødvendige renoveringer i en årrække. De er ikke i tvivl om at ”no dig”-metoden har en stor fremtid, fordi alternativet med dyr og besværlig opgravning af en gammel kloakledning og nedlægning af en ny koster 2-4 gange så meget. Modsat kan Berotech skånsomt renovere den slidte kloakledning indefra med en strømpeforing, der holder i mere end 100 år. Et attraktivt alternativ, når der er et stort behov for renovering af kloaknettet samt renovering af stikledninger til boliger.

Senest har Berotech A/S da også indgået nye rammeaftaler med flere forsyningsselskaber, blandet andet Kolding Spildevand.

Berotech, der har godt 20 ansatte, er landsdækkende med afdelinger i Haderslev og Hillerød. Takket været 10 fuldt udstyrede vogne med det nødvendige udstyr er kapaciteten høj.

”Vi er godt gearet til både små og store opgaver inden for ledningsrenovering, og vi vil også fremover lytte til vores kunders ønsker. Berotech er adræt, vågen og kundeorienteret, og det sidste ændrer vi ikke på, selv om vi satser på at komme endnu bredere ud med vores speciale”, slutter den nyudnævnte direktør, Torben Pedersen.

Sigh


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109