23948sdkhjf

Byggenyt

REGION MIDTJYLLAND

BARRIT: Hedensted Kommune har fremlagt et forslag til lokalplan 1090 for et erhvervsområde ved Barrit Langgade og Barrit Hulevej i Barrit til offentlig høring.

Lokalplanen har til formål at sikre den forsatte anvendelse af området til erhverv samt sikre udvidelsesmuligheder for virksomhederne indenfor lokalplanområdet.

Konkret ønsker metalvirksomheden Haco A/S at udvide SIN produktion, hvilket forudsætter en tilbygning til færdigvarelageret, samt en afdeling til overfladebehandling af emner.

Forslaget til lokalplan og et tilhørende tillæg til kommuneplanen samt tillæg til spildevandsplanen er fremlagt til høring frem til 22. maj.

ODDER: Ideen med at få omdannet en af de gamle styrevogne på Odderbanen til café, mødelokale og udstillingsrum kan nu blive realiseret efter at Realdania har meddelt, at man støtter projektet med 350.000 kroner, skriver Odder Kommune på sin hjemmeside.

Oddergrisen er ét blandt 25 udvalgte projekter over hele landet, der har fået støtte. 124 projekter havde søgt.

De udvalgte projekter får støtte som led i Realdanias kampagne ”Underværker – bygningsarvens ildsjæle”.

Oddergrisen føres med projektet tilbage til sin oprindelige stand og skal fungere som en udvidelse af Pakhusets terrasse/perron.

Projektet er forankret hos Pakhusforeningen, som stiller med frivilligt arbejde og planlægger samarbejder med den lokale produktionsskole og lokale håndværkere.

Midtjyske Jernbaner har betinget sig, at styrevognen skal istandsættes, så den føres tilbage til sin oprindelige stil. Det medfører en total demontering af styrevognens nuværende vægge og gulv, ny udvendig beklædning, isolering, nye døre og meget mere.

Oddergrisen var et ikonisk pendlertog, en historisk ’livsnerve’ mellem Horsens, Odder, Århus og synonym med Odder by og dermed en del af den danske jernbanes historie fra 1950 – 2012.

SUNDS: Herning Kommune har modtaget en ansøgning om opførelse af en bygning med 42 depotrum på ejendommen Nørrevang 2 A-H i Sunds.

Ejer af etageboligbebyggelsen Nørrevang 2 A-H har en aftale med nabo om at tilkøbe et areal på 500 kvm fra naboejendommen Sunds Hovedgade 59 til opførelse af en depot bygning til lejlighederne på ejendommen.

Den ønskede depotbygning har et areal på 491 kvm og indeholder 42 depotrum samt et overdækket areal på 56 kvm. Bygningen opføres i røde facadesten samt sorte eternitplader. Den totale bygningshøjde er cirka fire meter. Teknik- og Miljøudvalget har godkendt det ansøgte.

HERNING: Cafe Kilden på Silkeborgvej i Herning, som er en alkoholfri café med et socialt formål, ønsker at udvide med et lokale til aktiviteter, handicaptoilet og et lille depotrum. Café Kilden har fået arkitektfirmaet Arkitec til at tegne en tilbygning på 51 kvm, som tænkes placeret i skel, hvor der i øjeblikket ligger en garage.

Teknik- og Miljøudvalget i Herning Kommune besluttede på sit seneste møde at give afslag på den ansøgte placering af ny bebyggelse, idet udvalget finder, at der kan anvises anden placering på grunden.

REGION HOVEDSTADEN

TORUP: Halsnæs Byråd har godkendt et forslag til lokalplan for boligbyggeri på Sverkilstrupvejen i Torup.

Ejeren af ejendommen Sverkilstrupvejen 6 i Torup, står bag ønsket om at ændre den gældende lokalplan for området, så der bliver mulighed for at opføre en bæredygtig tæt/lav bebyggelse med 16 boliger i varierende størrelser. Bebyggelsen ønskes opført i facader med træspån og med grønne tage, hvori der skal integreres solceller.

Hvis dette projekt ikke bliver til noget, har administrationen, som et alternativ, skabt mulighed for at ejendommen kan udstykkes i enkelte parceller med mulighed for bebyggelse i halvandet plan.

I forbindelse med projektet er det nødvendigt at flytte det nordlige trafiksikkerhedsanlæg på Sverkilstrupvejen, da den ene udkørsel fra bebyggelsen ligger lige ud for vejanlægget. Det er en betingelse for projektet, at det er bygherre, der bekoster og sørger for at få flyttet trafiksikkerhedsanlægget.

GREVE: Greve Byråd har givet en anlægsbevilling på 756.000 kroner til videreudvikling af Mosede Fort, Danmark 1914-18.

Byrådet har på budget 2015 afsat 1.685.000 kroner til at skabe de forudsætninger, der er nødvendige for at opnå støtte fra fonde til videreudvikling af Mosede Fort, Danmark 1914-18. Forudsætningen for at Greve Museum kan opnå fondsmidler til en videreudvikling af Mosede Fort, Danmark 1914-18 er, at kommunen egenfinansierer de ressourcer, der er nødvendige til projektledelse, til udarbejdelse af koncepter og ansøgninger og udgifter til forundersøgelser med videre.

De øvrige afsatte midler på 929.000 kroner vil indgå som medfinansiering til selve byggeprojektet af fredskasernerne, som skal sikre publikumsfaciliteter og rum til skiftende udstillinger og aktiviteter.

REGION SYDDANMARK

MIDDELFART: Middelfart Kommune har modtaget ansøgning om opførelse af 10 boliger på Fænøsund Haven. I den forbindelse er der søgt om dispensationen til overskridelse af byggefeltet, og forvaltningen anbefaler at ansøgningen imødekommes. Teknisk Udvalg behandler sagen i dag.

Oprindelig omfattede det ansøgte projekt opførelse af 10 fritliggende boliger i to etager med en højde på syv meter over terræn, hvor hver bolig er sammenbygget med carport/udhus, hvorpå der etableres tagterrasse.

Ved nabohøringen - på det først ansøgte projekt, er der indkommet en del bemærkninger og kommentarer, især vedrørende bygningernes højde samt afstanden til skel, set i forhold til overskridelse af byggefeltet.

Efter nabohøringen har bygherre fremsendt revideret projekt, hvor de fire nordligste boliger ændres til bygninger i én etage i fire meters højde, der opføres i samme stil og udtryk som de øvrige.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.159