23948sdkhjf

Anlægsnyt

REGION HOVEDSTADEN

BORNHOLM: Sandvig, Allinge, Sandkås og Tejn på Bornholm får nu fjernvarme. Det står klart nu, hvor 59 procent af husstandene i områderne har tilmeldt sig, skriver Bornholms Tidende.

Da projektet blev præsenteret, havde Bornholms Forsyning besluttet, at der skulle være tilslutning fra 60 procent af husstandende i byerne, før en udvidelse af fjernvarmenettet kunne blive til noget.

Med 59 procent – svarende til 600 husstande – tør souschef Torben Jørgensen godt love, at fjernvarmen bliver en realitet.

Der skal være en tilmeldingsprocent på 75, før økonomien i den planlagte fjernvarmeløsning holder.

Områderne tilsluttes i løbet af 2016, mens sidste område tilsluttes i første kvartal af 2017.

FREDERIKSSUND: Frederikssund Kommune planlægger at etablere cykelstier på Kocksvej. Projektet har til formål at øge trygheden på strækningen, især skoleelevernes tryghed.

Projektet omfatter delstrækningen fra Ny Østergade til Falkenborgvej som er smal, og hvor cyklisterne færdes på kørebanen. Anlægsarbejdet består af etablering af cykelsti på en 330 meter lang strækning i begge sider af kørebanen. Anlægsarbejdet ventes indledt sidst i maj efter afholdt licitation.

BLOVSTRØD: Sideløbende med tilvejebringelse af rammelokalplanen for det nye Blovstrød er der arbejdet med skitseforslag til trafiksanering af Kongevejen med henblik på forskønnelse af vejstrækningen gennem Blovstrød, bedre trafiksikkerhed, lavere hastighed og mindre støj.

Samtidig tager trafiksaneringsforslaget højde for vej- og stitilslutninger fra det nye Blovstrød.

I første omgang omhandler forslaget strækningen fra Sortemosevej til bygrænsen ved Drabækken, og det overordnede princip i forslaget er et vejprofil bestående af fortove og cykelstier, rabat med alléplantninger, kørebaner med asfaltbelægning og hvælvet midterrabat med eksempelvis chaussésten.

Der etableres de nødvendige venstresvingsbaner ved Sortemosevej, parkeringspladsen ved Blovstrød Kro, Blovstrød Byvej og ved den nye tilslutningsvej sydøst for Statoiltanken. Samtidig forenkles adgangsforholdene til tanken. Ved Blovstrød Byvej og kirkestien etableres nye busholdepladser med perroner og læskærme. Samtidig nedlægges de øvrige holdepladser på strækningen. Kirkestien føres frem til Kongevejen, og der etableres venteplads i midterrabatten, således at man kun skal passere én kørebane af gangen. Ved Drabækken etableres ”byport”, idet der også plantes træer i midterrabatten.

Som en integreret del af trafiksaneringen gennemføres supercykelstiprojektet Allerødruten.

På investeringsoversigten er der i 2015 afsat 7,841 mio. kroner og i 2017 1,834 mio. kroner. Sidstnævnte kan reserveres til strækningen fra Sortemosevej til Sandholmgårdsvej. Herudover er der afsat midler til Allerødruten i 2015 og 2016.

Allerød Byråd har godkendt, at trafiksaneringsforslaget godkendes som grundlag for detailprojektering og udbud, og at der frigives 7,841 mio. kroner til gennemførelse af trafiksaneringsprojektet.

MELBY: Halsnæs Byråd har vedtaget Lokalplan 01.42 for Melby Renseanlæg endeligt.

Halsnæs Forsyning er i gang med at reducere elforbruget ved at opsætte solceller på flere anlæg. Samtidig vil Forsyningen sikre, at der er mulighed for at udvide og etablere nye bassiner og tanke, ligesom der kan blive behov for at udvide eksisterende garage.

Der er på nuværende tidspunkt ikke planer om at udvide bassiner, tanke eller garagen, men forsyningen vil gerne sikre sig fleksible byggemuligheder. Derimod arbejdes der med konkrete solcelleplaner i form af et solcelleanlæg på cirka 850 kvm bestående af fire grupper af solceller.

REGION NORDJYLLAND

PANDRUP: Jammerbugt Kommune har givet tilladelse til regulering/omlægning af Sigsgardsvandløbet.

Det er Jammerbugt Forsyning, som i forbindelse med udvidelse af Pandrup Renseanlæg ønsker at omlægge vandløbet, så det ikke løber ind gennem renseanlægget. Vandløbet tænkes omlagt syd om det udvidede anlæg i et slynget forløb, men således at vandløbet føres under omfartsvejen som hidtil. Jammerbugt Kommune har sendt udkast til tilladelsen i offentlig høring frem til på fredag den 24. april.

REGION SYDDANMARK

LØJT: For at kunne igangsætte arbejdet med første etape af etablering af cykelsti mellem Genner og Løjt har Aabenraa Byråd frigivet 4,1 mio. kroner til projektering, ekspropriationer, udbudsrunde og gennemførelse af cykelstien langs Haderslevvej mellem Genner og Løjt.

Gennemførelse af første etape forudsætter, at der erhverves jord fra 11 lodsejere. Projektering og ekspropriation forventes gennemført her i løbet af foråret, således anlægsarbejder og udbud kan gennemføres fra sommer/efterår 2015 med de sidste færdiggørelser i 2016.

Der er tale om etablering af en 1,2 km lang dobbeltrettet cykelsti langs den østlige side af Haderslevvej suppleret med to krydsningsheller ved henholdsvis Øster Løgumvej og Nørbyvej.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11