23948sdkhjf

Byggenyt

REGION HOVEDSTADEN

VIRUM: Lyngby-Taarbæk Kommunalbestyrelse har givet en anlægsbevilling på knap 1,1 mio. kroner til forstærkning af etagedæk på et motionslokale på Områdecenter Virumgård.

En undersøgelse af bygningens dækkonstruktion har vist, at etagedækket mellem stueplan og første sal ikke er dimensioneret til belastningen fra de tunge træningsmaskiner, hvorfor det er nødvendigt at forstærke dækket.

Ombygningen medfører blandt andet placering af søjler i stueplan for understøtning af drager under etagedæk til motionslokalet. Dette medfører behov for en fornyet indretningsplan i caféområdet i stueplan.

SØBORG: Gladsaxe Byråd har godkendt forslag til lokalplan 238 for Søborg Hovedgade 79 og et tilhørende forslag til kommuneplantillæg, som herefter kan fremlægges til høring.

Søborg Hovedgade 79 er i dag omfattet af lokalplan 86, der fastlægger, at stueetagen skal reserveres til butikker og publikumsorienteret anvendelse. Den del af bygningen, der vender mod Søborg Hovedgade, er udpeget som bevaringsværdig. Facaden vurderes ikke umiddelbart at lægge op til en publikumsorienteret anvendelse, som typisk fordrer en mere åben facade.

Derfor ønsker Byrådet at give mulighed for en mere bred anvendelse af bygningen, således at anvendelsesmulighederne kan tilpasses den bevaringsværdige ejendom.

Lokalplanen giver ikke mulighed for nyt byggeri, men for en ændret anvendelse af den eksisterende bygning. I stueetagen må der etableres butik til dagligvarer eller udvalgsvarer på maksimalt 200 kvm.

REGION NORDJYLLAND

GATTEN: Vesthimmerlands Kommune har udarbejdet ny lokalplan for et område ved Sjørup Søvej i Gatten. Lokalplanen, der nu er vedtaget endeligt, giver mulighed for ferielejligheder, bolig og restaurant.

Lokalplanen omfatter blandt andet ejendommen Sjørup Søvej 27A & B, der i dag fremstår som en tidligere landbrugsejendom med stuehus og to tidligere driftsbygninger. Ejer af ejendommen ønsker at nedrive og flytte boligen samt etablere restaurant i en del af den tidligere driftsbygning. Der gives mulighed for at udstykke ferieboliger, og der vil fremover gælder en maksimal bebyggelsesprocent på 20 i lokalplanområdet.

Ønsket skal ses i sammenhæng med, at der fra Himmerland Golf & Spa Resorts side lægges op til, at der i fremtiden skal være mulighed for at afvikle den internationale golfturnering ”Made in Denmark”, hvorfor planen skal sikre mulighed for at supplere de eksisterende centerfunktioner, der forefindes ved Himmerland Golf & Spa Resort.

REGION MIDTJYLLAND

HARBOØRE: Lemvig Kommunalbestyrelse har givet en anlægsbevilling på 19.625.000 kroner til renovering og ombygning af Harboøre Skole.

Byggeteamet anbefaler, at der indgås kontrakt om totalrådgivning på opgaven og anbefaler Holstebro Arkitektkontor v/ Arkitekt Erik Flodgaard Madsen til opgaven.

Projektet udbydes i indbudt licitation, og licitation afholdes i slutningen af juni måned 2015. Byggeperioden forventes at starte august 2015 og forventes afsluttet i uge 30 i 2016.

Direktøren for Familie & Kultur bemyndiges til at godkende licitationsresultatet, såfremt det kan afholdes indenfor den afsatte bevilling.

Kommunalbestyrelsen har også sagt god for en tillægsbevilling til opnormering af modtageklasser til undervisning af tosprogede elever på Christinelystskolen.

I forbindelse med etableringen af modtageklasserne er der ekstra udgifter til indretning af lokaler. Blandt andet til malerarbejdet og til etablering af trådløst netværk til pavillonen. De bygningsmæssige udgifter i forbindelse med opnormeringen udgør 156.000 kroner.

REGION SYDDANMARK

ODENSE: Odense Kommune har fremlagt et forslag til kommuneplantillæg og et lokalplanforslag for Ungdomsboliger på Stenfiskerkajen frem til 22. maj.

Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af et ønske om at opføre cirka 180 ungdomsboliger på Stenfiskerkajen, Odense havn.

Den ny bebyggelse vil blive nabo til det kommende havnebad. For at sikre bedst mulige solforhold for havnebadet er bebyggelsen lav mod havnebadet og høj mod Finlandgade. Samtidig er bebyggelsen åben, så der tages bedst muligt hensyn til solindfald på det kommende havnebad.

Områdets friareal udformes som en grøn plint hævet i forhold til promenaden. Herved sikres en vis privathed, selvom der ikke opføres hegn.

For at understøtte livet langs promenaden, gives der mulighed for, at stueetagen i den nordøstligste del af byggeriet kan rumme aktive og udadvendte funktioner som butikker og/eller caféer.

Der gives mulighed for at bygge i op til otte etager og ændrede parkeringsforhold.

REGION SJÆLLAND

STEVNS: Stevns Kommune har frigivet 4,35 mio. kroner til delvis udskiftning af tag og ventilation på Strøbyskolen.

Det er taget og ventilationsanlægget på Strøbyskolens hovedbygning, der står foran udskiftning. Desuden er der et akut behov for udskiftning af den ene halvdel af taget på bygning 1 efter vandindtrængning.

Arbejdet vil ifølge planener blive indledt til sommer, og det forventes færdigt i sensommeren 2015.

GREVE: Greve Byråd har givet en anlægsbevilling på 756.000 kroner til videreudvikling af Mosede Fort, Danmark 1914-18.

Byrådet har på budget 2015 afsat 1.685.000 kroner til at skabe de forudsætninger, der er nødvendige for at opnå støtte fra fonde til videreudvikling af Mosede Fort, Danmark 1914-18.

Forudsætningen for at Greve Museum kan opnå fondsmidler til en videreudvikling af Mosede Fort, Danmark 1914-18 er, at kommunen egenfinansierer de ressourcer, der er nødvendige til projektledelse, til udarbejdelse af koncepter og ansøgninger og udgifter til forundersøgelser med videre.

De øvrige afsatte midler på 929.000 kroner vil indgå som medfinansiering til selve byggeprojektet af fredskasernerne, som skal sikre publikumsfaciliteter og rum til skiftende udstillinger og aktiviteter.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203