23948sdkhjf

Torv bliver centrum for energien

energioptimering og energibesparelse
Der bliver ingen undskyldninger for ikke at gå hjem med den nyeste viden inden for energioptimering og energibesparelse, når den største vvs-messe herhjemme, VVS’15, løber af stablen i Odense Congress Center fra på onsdag.

Et særligt Energiens Torv er omdrejningspunktet for oplæg om netop energioptimering og energibesparelser, der er temaet for VVS’15.

”Energioptimering og energibesparelse er en vindersag for alle parter; kunden, installatøren, leverandøren, forbrugeren og klimaet. Vi kan ikke komme uden om, at det er energioptimering af bygningsmassen, der skal bringe os på vinderkurs i forhold til at nå klimamålene”, siger adm. direktør Per Rømer Kofod fra den tekniske brancheforening Veltek, der er en af arrangørerne af VVS’15.

Energistyrelsen møder op

Årets tema har fået Energistyrelsen til at deltage på vvs-messen for første gang.

Styrelsen vil fortælle om den nye energimærkning af eksempelvis varmepumper, kedler og vandvarmere, som træder i kraft til september.

”Den nye energimærkning sørger for, at der stilles samme krav til produkterne i hele EU. Det bliver altså leverandørerne, som skal være ansvarlige for energimærkningen, men for eksempel vvs-installatørerne får også et ansvar, som vi kan hjælpe dem med at håndtere”, siger konsulent i Energistyrelsens Center for Bygninger Bjarke Hansen, der holder oplæg om den nye energimærkning på fredag.

Hybridløsninger

Videncenter for energibesparelser i bygninger er også blandt oplægsholderne med fokus på nye trends inden for energioptimering og værktøjer, der styrker kompetencer og gør det lettere at sælge den rigtige energiløsning.

”Jeg vil især have fokus på hybridløsninger, som involverer mange typer af installationer og komponenter. Samtidig vil jeg give tilhørerne nogle værktøjer, som sikrer, at man efterlever lovgivningen”, siger seniorkonsulent Kai Borggren fra Videncenter for energibesparelser i bygninger, som deler ud af sin viden både onsdag og torsdag på Energiens Torv.

Energiens Torv
Temaet på Energiens Torv er energioptimering og energibesparelser.
Det samlede program for de tre dages oplæg og diskussioner kan findes på www.vvs15.dk under Energiens Torv.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14