23948sdkhjf

DEBAT: Er din kommune blandt de klima-beredte?

13 kommuner skiller sig positivt ud ved at have lavet en effektiv og udførlig klimaplan. Andre mangler helt en plan
Danmark står over for en ny klimavirkelighed, som betyder større risiko for oversvømmede kældre, veje og bygninger. Vurderingen fra fagfolk er, at der vil komme flere skybrud og storme i fremtiden, og samtidig vil vandstanden i havene stige.

En klimaplan er dét redskab, der hjælper kommunerne til at vide, hvor de skal sætte ind, når stormen raser eller regnen vælter ned fra himlen.

Klimaplanerne skulle, efter en aftale med regeringen, være færdig i 2013. I alt har 13 kommuner skilt sig positivt ud ved at have lavet en effektiv og udførlig klimaplan, hvor både tidsramme, handlingsplan og økonomi er på plads.

De 13 kommuner står som forbillede for resten af landets kommuner, der har lavet en mere uambitiøs klimaplan. For slet ikke at tale om Lolland, Læsø, Nordfyn, Nyborg og Struer, der endnu ikke har lavet en plan.

Det er vigtigt at gøre sig tanker om hvor og hvordan, der skal sættes ind mod det varmere, vildere og vådere vejr. For allerede nu skal der sættes gang i de nødvendige investeringer som for eksempel at udvide kloakkernes kapacitet, bygge højvandsmure eller stormsikre anlæg. Det er nødvendigt for, at borgerne i alle landets kommuner trygt kan stille arvestykkerne i kælderen og undgå bekostninger og bekymringer.

Derfor er kommunerne nødt til at få færdiggjort klimaplanerne, så det vildere vejr kan imødekommes. Sikkert er det i hvert fald, at det kommer stormende rundt om hjørnet inden længe.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125