23948sdkhjf

DAGENS LEDER: Væk med de røde tal

Det mener Licitationen, Byggeriets Dagblad
Det er uomtvisteligt, at virksomhedernes regnskaber begynder at rette sig. Det ses tydeligt af de aflagte regnskaber for året, der er gået. Og det kan man kun tage som noget positivt, Vejen dertil har også været lang og sej, og derfor er det godt, at økonomien retter sig lidt, så efterspørgslen stiger.

Men forbedringen skyldes nu ikke udelukkende regeringsindgreb. Den europæiske økonomi har rettet sig til det bedre, og det gavner også, at det går bedre i den amerikanske økonomi. Et andet og vigtigt element er at virksomhederne tvunget af omstændighederne har sat fokus på omkostninger og kapacitet. Det betyder, at virksomhederne nu er slebet helt skarpe til at kunne klare sig i konkurrencen. Væk er overkapacitet og overflødige udgifter og omkostninger. Risikovurderingerne og kalkulationerne er blevet skarpere, og det betyder, at virksomhederne begynder at tjene penge på de aktiviteter, de har. Det gør en verden til forskel.

Det betyder også at der nu vil blive tjent penge i det vakuum, der opstår mellem lav aktivitet og lave omkostninger og stigende aktivitet men stadig relativt lave omkostninger. Desværre gælder det højere aktivitetsniveau stadig ikke for hele landet, og det ser ud til at have lange udsigter for provinsen. Derfor er der fortsat brug for incitamenter til at få tingene i gang lokalt. Vi er nødt til at få hele landet med i opsvinget. Ellers vil forskellene vokse sig endnu større i vort ellers lille land.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109