23948sdkhjf

Godt regnskab giver Orbicon appetit på udlandet

Orbicon har efter det bedste år siden 1998 igen fået lyst til at vokse
Det bedste resultat siden Orbicon blev selvstændigt selskab giver appetit på at ekspandere. Både herhjemme og i udlandet. I løbet af 2014 har Orbicon slået sig fast som en markant spiller inden for klimatilpasning og store miljøprojekter.

Det er blandt andet nogle af disse erfaringer, som skal eksporteres til udlandet.

Orbicon A/S kommer ud af 2014 med det bedste resultat siden 1998, hvor virksomheden blev udskilt fra Hedeselskabet som selvstændigt selskab. Driftsresultatet på 23 mio. kr. er skabt på baggrund af en organisk vækst på godt 10 procent samt en generel bedre lønsomhed i driften. Resultatet har medført en egenkapitalforrentning på 27 procent og en afkastningsgrad på 10 procent.

”Orbicon har leveret et godt resultat i 2014. Set i lyset af at den økonomiske krise stadig presser branchen i Vesteuropa er resultatet meget tilfredsstillende”, siger Lars Johansson, bestyrelsesformand i Orbicon.

Dobbelt så mange i 2018

”Jeg vil ikke lægge skjul på, at finanskrisen og de hårde år i specielt byggebranchen, har lagt en dæmper på udviklingsmulighederne i Orbicon. Men med det nuværende resultat og når jeg kigger fremad, ligger verden åben på en helt anden måde. Det er vores klare ambition at være omkring 1000 mand i 2018, og en del af dem vil være i de øvrige nordiske lande”, siger adm. direktør i Orbicon, Jesper Nybo Andersen.

Sammen med resten af direktionen har han for nyligt fremlagt og debatteret en ny forretningsstrategi med alle de ansatte. En strategi som er udviklet i et stærkt samarbejde med medarbejdere, ledelsen og ejeren, Hedeselskabet.

Vækst er ikke målet

”Vækst er ikke et mål i sig selv, men jeg ser lønsom vækst som en forudsætning for, at vi kan blive ved med at udvikle os. Blive ved med at få de spændende og udviklingsorienterede opgaver og blive ved med at tiltrække de skarpeste hjerner. Vores medarbejdere er meget fagligt orienterede, og hvis vi blot langer en række standardopgaver over disken, så er både de og vores kunder langt væk”, siger Jesper Nybo Andersen.

Orbicon satser meget på udviklingssamarbejder, og har i 2014 både arbejdet med at udvikle en ”klimaflise” til at håndtere de øgede mængder regnvand i byerne og har i udviklingssamarbejdet ”Vandet fra Landet” arbejdet på, hvordan man kan klimatilpasse på landet, før vandet rammer byen, og samtidig skabe ny natur.

”Vi har medarbejdere der går på arbejde, fordi det de laver giver mening for dem. At oprense forurenet jord, håndtere klimaforandringer, bygge nye og bæredygtige bygninger, som f.eks. Syddansk Universitet i Kolding. Det synes vi er med til at forbedre omgivelserne, og det vil vi gerne lave endnu mere af”, siger Jesper Nybo Andersen.

Udviklingen i 2015

”Den positive resultatudvikling giver mulighed for, at virksomheden også i 2015 kan indfri sin klare vækstambition”, siger bestyrelsesformand Lars Johansson.

”2015 lover allerede godt. Jeg føler at vi er en virksomhed, som mange gerne vil være en del af, og vi har gang i flere tiltag, som vil gøre os stærkere både i og udlandet og herhjemme”, slutter Jesper Nybo Andersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.165