23948sdkhjf

Perfekt indeklima er et absolut krav

Internationale topforskere og 4000 studerende skal i fremtiden arbejde i noget nær optimalt indeklima i Niels Bohr Bygningen under Københavns Universitet
Om to år kan 1000 forskere og 4000 studerende flytte ind i Niels Bohr Bygningen - et nyt, stort laboratorie- og undervisningsbyggeri under Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet ved Københavns Universitet. Her bliver der kræset for indeklimaet i det ambitiøse byggeri, hvilket Schneider Electric, der har vundet entreprisen på bygningsautomatik, skal sørge for.

Peter Giliamsen, salgschef hos Schneider Electric, glæder sig til at skabe rammerne for forskere, studerende og det administrative personale, så indeklima og komfort kommer til at danne, som han udtrykker det, ”et perfekt grundlag for indlæring og innovation”.

Med ordren bliver en målrettede indsats inden for intelligent bygningsautomation på universiteter og i uddannelsessektoren kronet med held.

Større krav til indeklima

Behovet for intelligent bygningsstyring vokser konstant, og der stilles stadig større krav til indeklima, energieffektivitet og fleksibilitet i de tekniske installationer. Det kræver stor integration mellem de tekniske brugerflader og systemer. Derfor skal Niels Bohr Bygningen styres af en åben og skalerbar automationsløsning, såkaldt SmartStruxure, som er med til at fremtidssikre det ambitiøse byggeri.

Løsningen integrerer blandt andet funktioner som varme, ventilations- og køleautomatik baseret på den såkaldte BACnet Mstp-standarden.

- Moderne bygninger skal ikke bare fungere optimalt ved åbningen, men være gearet til en fremtid med ændrede behov og krav. Vi har sørget for at Niels Bohr Bygningen bliver styret af et intelligent system, der kan ændres og tilpasses løbende, når der er behov for det. Det gør det nemt at fastholde en effektiv drift, selvom forbrugsmønstrene ændrer sig, siger Lars Hansen, regionschef i Schneider Electric Danmark.

Statslig investeringsplan

Byggeriet er et led i regeringens investeringsplan for modernisering af universiteterne og opføres af Bygningsstyrelsen. Projektet er et Bygningsstyrelsen største i 10 år og bygges på grænsen mellem Nørrebro og Østerbro på begge sider af Jagtvej i København. Det nye byggeri er på ca. 52.000 kvm og samler hovedparten af Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultets aktiviteter som matematik, datalogi, kemi og fysik. Efter planen skal bygningen stå færdig i slutningen af 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.297