23948sdkhjf

Huse med nye lysindfald giver livskvalitet

Det klassiske 70’er-parcelhus kan renoveres til blive lyst og venligt, også i sekundære rum, hvor der før har været mørkt
Der er mange muligheder for at renovere sig til mere dagslys, også hvis man bor i et af de mange et-plans huse fra 1970’erne.

Omkring hver tredje énfamiliehus i Danmark er opført som 1-plans huse i 70’erne. Og næsten uanset om boligen er stor eller lille, har fladt tag eller lav taghældning, store eller små rum, findes der løsninger, der kan bringe dagslys og energi helt ind i boligens allermørkeste kroge.

”I de ældre 1-plans huse er der ofte problemer med at trække dagslyset helt ind i husets kerne, fordi facadevinduerne alene sjældent kan løfte opgaven. Det resulterer i, at boligens mindre rum som gangarealer og badeværelser kan virke mørke og trange”, siger Mick Schou Rasmussen, direktør i Velux Danmark.

Optimalt lysindfald

I små rum og mørke gange uden facadevinduer hænger vi ofte flere lamper op for at få bedre lys.

”Dén løsning er dyr og bidrager ikke til indeklimaet. Måske har man i forvejen en enkelt uklar ovenlyskuppel af ældre dato, der ikke kan trække meget lys ind i boligen. I huset med fladt tag vil renoveringen med et eller flere ovenlysmoduler eller -kupler være et godt valg, der skaber et optimalt dagslysindfald og smukke linjer i hjemmet. Og i tilfældet, hvor en enkelt ovenlyskuppel trænger til udskiftning, kan det være værd at overveje at montere flere end den ene. Resultatet er overraskende for de fleste”, siger han i en pressemeddelelse fra Velux.

1½-plans huse kan også få nyt liv ved at skifte gamle vinduer ud med to, fire eller flere vinduer, så de skrå mørke vægge erstattes med naturligt lys og bedre udsigt.

”Der er mange muligheder for at kombinere flere løsninger. Og her kan visualiseringsværktøjer og dagslysuddannede tømrere være en hjælp, siger Mick Schou Rasmussen.

kargaard
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125