23948sdkhjf

Byggenyt

REGION HOVEDSTADEN

FREDERIKSBERG: Frederiksberg Kommunalbestyrelse har godkendt et forslag til lokalplan for Mariendalsvej og et tilhørende kommuneplantillæg.

Lokalplanen skal gøre det muligt at omdanne den tomme grund til et aktiv for lokalområdet. Målet med planen er at skabe rammer for en kvalitetsbebyggelse med gode opholdsarealer, boliger, der supplerer området, udadrettede funktioner i stueetagen, som for eksempel café med udeservering og fitnesscenter, som skal være med til at skabe mere byliv i området og sammenhæng med Mariendalsvej og Stjernens udearealer.

Lokalplanen muliggør opførelse af cirka 175 studieboliger og cirka 50 seniorboliger med fællesfunktioner og udadvendte funktioner i stueetagen med mulighed for at indrette motionscenter i kælderetagen.

HERLEV: Herlev Kommunalbestyrelse har frigivet 4,2 mio. kroner til gennemførelse af planlagt vedligeholdelse af kommunale ejendomme.

Vedligeholdet vil i 2015 fokusere på ændringer forårsaget af lovkrav og sikkerhed i og omkring kommunale ejendomme. Der skal blandt andet gøres noget ved den udendørs vandrutchebane ved Hjortespringbadet grundet lovkrav i forhold til vandbehandling, og der skal renoveres elevatorer i Skinderskovhallen.

Andre projekter er udbedring af skimmelproblemer i kælder på Lindehøjskolen samt etablering af automatisk branddørslukning på udvalgte døre.

FARUM: Statoil er ved at fjerne en omfattende jordforurening på en grund ved Farum Bytorv, og det forventes at oprydningen er tilendebragt efter sommerferien.

Herefter går Lidl i gang med at bygge en ny dagligvarebutik på den oprensede grund. Furesø Kommune har med godkendelse af lokalplan 113 banet vejen for Lidl-byggeriet.

Lokalplanen gør det muligt at opføre en dagligvarebutik med et butiksareal på op til 2.750 kvm. Det projekt, der nu bliver realiseret, er dog noget mindre. Lidls dagligvarebutik er planlagt til at blive cirka 1.800 kvm i ét plan med parkering på taget.

Lidl forventer at åbne for kunderne i begyndelsen af 2016, skriver Furesø Kommune på sin hjemmeside.

REGION MIDTJYLLAND

AARHUS: Aarhus Byråd har sagt god for, at der opføres to etagebygninger - den ene i tre etager og den anden i tre og fire etager - i Valdemarsgade 56.

En partshøring har medført en række indsigelser. I indsigelserne peges der hovedsagligt på byggeriets højde, udsigtsforhold, parkeringsforhold, skyggegener og gener i byggeperioden. Aarhus Kommune vurderer, at bygningerne er tilpasset området, og at de ikke medfører væsentlige indbliks- eller skyggegener, der rækker ud over, hvad der må forventes i midtbyen.

LISBJERG: Aarhus Byråd har godkendt et forslag til lokalplan for et område nord for Lisbjerg Bygade og et tilhørende forslag til kommuneplantillæg.

Lokalplanen omfatter et cirka 1,5 hektar stort område i det nye byudviklingsområde i Lisbjerg. Lokalplanen er udarbejdet på baggrund af et ønske fra Boligforeningen Ringgården for at realisere et boligprojekt med tæt-lav boligbyggeri i området. Der må inden for området opføres i alt 5.000 kvm bruttoetageareal.

Bebyggelsen omfatter cirka 50 almene familieboliger i maksimalt tre etager.

Udformningen af bebyggelsen er sket på baggrund af en arkitektkonkurrence. Boligerne får karakter af byhuse, der skal understøtte et kompakt boligmiljø.

Boligerne placeres langs bilfri stræder. Stræderne mødes i et centralt fordelingsareal, som udgør områdets sociale åre og mødested.

TIM: Der er problemer med at opretholde et godt indeklima i en række mindre klasselokaler på Tim Skole, og Arbejdstilsynet pålagde allerede i januar 2013 Ringkøbing-Skjern Kommune at sikre tilstrækkelig tilførsel af frisk luft uden generende træk i de pågældende undervisningslokaler. Dette påbud skulle oprindeligt være efterkommet senest den 1. juli 2013.

Efterfølgende har kommunen to gange søgt om forlængelse af fristen for at efterkomme påbuddet, da skolen først ville afprøve en politik for udluftning. Senere henviste kommunen til, at et forslag om en større renovering af skolen var sat på dagsordenen til Byrådets budgetforhandlinger.

Arbejdstilsynet har efterfølgende vurderet, at udluftning ikke er en tilstrækkelig effektiv måde at efterkomme påbuddet på. På baggrund af de politiske forhandlinger om midler til en større renovering af skolen, fik kommunen forlænget fristen for at efterkomme påbuddet til den 1. september 2015.

En større renovering af skolens lokaler vil dog tidligst kunne gennemføres i 2017, og der er derfor nu udarbejdet et løsningsforslag, der kan gennemføres inden Arbejdstilsynets frist udløber.

Løsningsforslaget består dels i at flytte og anvende ventilationsenheder fra den nedlagte Bækgårdsskolen i Skjern, og dels i anskaffelsen af nye enheder af samme type, så de berørte områder på skolen får etableret den fornødne ventilation.

Løsningen vurderes af RKSK Ejendomme til at ville koste én mio. kroner.

REGION SYDDANMARK

STAURBY: Ejeren af Bogensevej 50 i Staurby søger om landzonetilladelse til at udskifte en af ejendommens længer med en ny bygning. Den nye bygning ønskes anvendt til erhvervsformål og til midlertidig beboelse, mens stuehuset renoveres.

Ejeren af ejendommen, Staurby ApS, er i gang med at nedrive den ene længe, da denne er i meget dårlig stand. I stedet ønskes opført en ny længe i stil med stuehuset. Den nye bygning bliver på cirka 120 kvm i grundplan og skal fremstå som et-etages byggeri med udnyttet tagetage. Bygningen indrettes med køkken og to badeværelser.

Teknisk Udvalg i Middelfart Kommune har meddelt tilladelse til opførelse af den nye bygning.





Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094