23948sdkhjf

Gødstrup-sygehus forsinkes yderligere

Projektledelsen ved supersygehuset i Gødstrup lægger op til længere byggeperiode for at få pengene til at slå til
Projektledelsen på det kommende supersygehus i Gødstrup erkender nu, at man ikke kan overholde tidsplanen, hvis man samtidig skal overholde budgettet. Derfor lægger hospitalsledelsen op til politisk godkendelse af en ny hovedtidsplan.

Det vil betyde, at første etape af hospitalsbyggeriet først kan tages i brug i første halvår 2019. Det er to år senere end den oprindelige tidsplan og et halvt år senere end den hidtidige plan.

”Der er tale om et Kvalitetsfondsprojekt, og der er det et ufravigeligt krav, at der ikke kan røres ved bundlinjen. Der kan ikke tilføres nye midler. Derfor er eneste justeringsmulighed byggetiden”, siger hospitalsdirektør Henning Vestergaard.

Tre hovedårsager

Der er ifølge hospitalsdirektøren tre årsager til, at projektet er presset på tiden.

For det første har man allerede ved råhusentrepriserne været nødsaget til at forlænge byggeperioden for at få mere konkurrencedygtige priser.

For det andet har totalrådgiveren været presset i forhold til at få udbudsmaterialet færdig i tide.

Endelig for det tredje er enkelte licitationer gået over budgetrammen med den konsekvens, at et enkelt udbud netop nu går om, mens et andet afgøres ved en ny forhandling med de bydende samt ved justering af entreprisen.

Forslaget om at revidere tidsplanen kommer efter et grundigt analysearbejde gennemført af såvel bygherrerådgiver, totalrådgiver og en uafhængig tredjepart.

”Vi har gjort maksimalt for at kvalitetssikre den resterende del af byggeriet. Jeg kan naturligvis ikke udstede statsgaranti, men jeg kan stå inde for, at der er gjort hvad der er muligt for at sikre at tid og penge holder fremadrettet”, siger Henning Vestergaard.

Oprindelig skulle første etape af DNV-Gødstrup med akutmodtagelsen have stået færdig i april 2017. Nu bliver det i stedet første halvår 2019.

Anden etape, psykiatrien, forventes nu ibrugtaget i andet halvår 2019. Det er cirka ni måneder senere end først forudsat.

Byggeriets samlede investeringsramme er 3,15 mia. kroner i 2009-priser.

Den ny tidsplan skal godkendes af politikerne i Region Midtjylland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109