23948sdkhjf

Nye kræfter til historiske bygninger

Pernille Mårtensson er ny partner hos Elgaard Architecture, der arbejder med restaurering og nænsom forvandling
Fokus på offentlige og kulturhistoriske ejendomme bliver styrket med Pernille Mårtensson, der nu er ny partner hos Elgaard Architecture.

Tegnestuen, der arbejder med restaurering og transformation af historiske bygninger og anlæg, er kendt for blandt andet udviklingen af Spritfabrikken i Aalborg, restaurering af Palægaragerne i København, de fredede omklædningsbygning på Bellevue Strand (tegnet af Arne Jacobsen), og for Realdania Byg-projektet ved Skagen Fyr, der skal blive til et nyt Naturoplevelsescenter.

Erfaring som bygherre

Sammen med Hans Henrik Høilund og Peder Elgaard vil Pernille Mårtensson fremover udgøre virksomhedens faglige og administrative ledelse.

Pernille Mårtensson har en masteruddannelse i bygherrerådgivning og værdidesign. Sammen med en bred erfaring som både bygherre og arkitekt inden for historiske ejendomme, styrker hendes profil Elgaard Architectures forretningsområde inden for bygherrerådgivning og kulturarv.

”Vores profil og position på markedet som specialister i restaurering og transformation af historiske bygninger af høj kvalitet har givet os en fantastisk start siden vi blev etableret i 2012. Med Pernille er det lykkedes at finde den rette til at lede næste udviklingstrin. Vi skal konsolidere den nuværende faglige profil og udvikle rådgivningsydelserne i projekternes tidligste faser, og derved definere vores niche inden for bygherrerådgivning”, siger ejer og adm. direktør Peder Elgaard.

Vedligeholdelse af slotte

Mårtensson og Elgaard har tidligere arbejdet sammen hos Erik Møller Arkitekter. Her var de blandt andet rådgivere for Jeudan ved opførelse af et nyt undervisningsbyggeri på Kommunehospitalet i København.

Samarbejdet bestod også af vedligeholdelse og udvikling af 700.000 kvm af statens kulturhistoriske ejendomme, blandt andet Amalienborg Slot, Rosenborg Slot, Kronborg Slot, Statens Museum for Kunst og Københavns Universitet.

Pernille Mårtensson har senest været bygherre i Forsvaret samt hos Københavns Ejendomme, og mellem de to ansættelser var hun bygherrerådgiver hos Bascon.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.282