23948sdkhjf

Kineserne kommer

Det mener Licitationen - Byggeriets Dagblad
Danmark er broernes land. Det er vel ikke for meget at sige med de mange imponerende bygningsværker, som rejser sig over hele det danske land. Tag bare Storebæltsbroen, Øresundsbroen og Farøbroerne som eksempler.

Danske entreprenørfirmaer har derfor også opbygget en imponerende viden og erfaring i brobyggeri, og det er naturligt, at opførelsen af den kommende Storstrømsbro har skabt interesse hos de største danske entreprenører. Eksempelvis MT Højgaard, som har været med i opførelsen af alle tre nævnte broer, og som også deltager i et af konsortierne, der har anmodet om prækvalifikation.

Men internationaliseringen har også naturligt ramt dansk brobyggeri. For listen over konsortier, som har anmodet om at blive prækvalificeret til Storstrømsbroen, melder om interesse fra verdens største entreprenørkoncerner - også fra Kina, hvor landets største entreprenørkoncern, det statejede CCCC, er at finde på listen.

Nu er konkurrence altid sundt - også fra udlandet. Men netop CCCC skaber i kraft af sit ejerskab en vis bekymring i bygge- og anlægsbranchen. For vinder selskabet med kinesisk statsstøtte i ryggen, kan det meget vel hæmme udviklingen i bygge- og anlægsbranchen og skabe usund konkurrence.

Derfor ligger der en stor udfordring for bygherren Vejdirektoratet i at skaffe så mange erfaringsoplysninger om CCCC som muligt. Netop for den sunde konkurrences skyld.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156