23948sdkhjf

Idrætscenter skal udvides i Faaborg

Et projekt til 26,5 mio. kroner skal modernisere og udvide fritids- og idrætscenteret Forum Faaborg
Der er sket meget med idrætsvanerne siden Faaborg fik sin første hal på Sundvænget i 1967.

Nye motionsformer er kommet til, og ændringerne skaber samlet et behov for større multifunktionalitet og nye faciliteter.

Forum Faaborg står derfor nu over for en modernisering og udvidelse, der alt i alt skal fremme fritids- og idrætscenterets status som samlingssted for byens borgere.

”Moderniseringen skal sikre, at vi har nogle rammer, der er attraktive - både nu og i fremtiden”, siger Claus Jørgen Lopdrup, bestyrelsesformand for Forum Faaborg til Licitationen - Byggeriets Dagblad og påpeger, at udviklingsprojektet også har vægt på, at Forum Faaborg skal være et hyggeligt sted at være og opholde sig.

Mange ændringer på vej

Når det gælder ændringerne, så er planen, at Forum Faaborg skal have en ny indendørs multisal, en motorik- og legezone, en mødelounge og forbedrede faciliteter til bordtennis, klatring, dans og kampsport.

Fitnessområdet får desuden mere plads, så der kan dyrkes crossfit og spinning under bedre forhold, og der kommer både en ny café og nye opholdsrum.

I alt ombygges 1.055 kvm, og der udbygges med 896 kvm.

Udendørs oprettes der en ny adgang til området, og der etableres et helt nyt aktivitetsareal på et nuværende parkeringsareal.

Området har fokus på skatere, freerunnere og parkourudøvere, men der vil også være plads til, at crossfit og dans kan trække udendørs, når vejret er til det.

Pladsen vil desuden blive udstyret med en overdækket multibane til for eksempel boldsport, og der vil blandt andet blive etableret et cykel-pitstop, hvor det vil være muligt at få luft i dækkene og smurt kæderne.

I alt bliver der omdannet et udendørsareal på 1.221 kvm.

Udbud er i støbeskeen

Faaborg-Midtfyn Kommune støtter udviklingsprojektet med 11,5 mio. kroner, Lokale og Anlægsfonden har bevilget seks mio. kroner, og A.P. Møller Fonden har støttet projektet med 3,9 mio. kroner.

Claus Jørgen Lopdrup fremhæver, at han er meget stolt af og glad for, at det er lykkes at få midlerne i hus.

”Næste skridt er detailplanlægningen”, siger han og påpeger, at det endnu ikke er planlagt, hvilken entrepriseform projektet udbydes i, men at håbet er, at byggestart vil finde sted i fjerde kvartal i år med aflevering i august 2016.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109